Saturday, December 25, 2010

kusut dengan perangai manusia.

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 8 mereka yang cantik dan kacak Links to this post
hmmm...aku perhatikan gelagat beberape orang kat sinie....hmmm..permainkan perasaan orang lain tak kira lelaki ke perempuan same jekkk...bagi harapan dan tinggalkan terkontang-kanting...yang ditinggalkan kusut jiwa aku tengok macam aku jekk yang kene tinggal..huh..ader connection lak...dorang tak terfikir ke suatu hari nanti dorang akan terkena balik..hmm takot lak aku nak rapat ngan dorang..hahaha..saper yang makan cili dia yang rasa pedas..hah! keyh taktik dia sangat sempurna kalau yang perhatikan mereka akan perasan taktik tuh..hm hanya membagetkan muker yang ala2 tue dapat hancurkan hampir separuh mereka yang ader kat sini..saper mereka???shuuuuhhsss!!diam biar aku dan yang memerhatikan sahaja yang tao..hahaha...yang penting aku nak saksikan darama penuh emosi nie samapai habis..kat depan mata aku..hahaha aku nak tengok ending saper yang akan jatuh tersungkur or melutut mohon maap..wah kejam siot....aku akan update kan drama tue biler drama uh habis..sekarang nie masih dalam permulaan cerita..hahaha nantikan bebe!

Monday, December 20, 2010

gilak bayang???

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 2 mereka yang cantik dan kacak Links to this post
 Semua mesti penah rasa jatuh cinta kan xkesah la bagi yang muda dan juga sudah berumur..alalalala...nak ngaku ke tak..sukati..tp semua ni mesti pernah rasa suka kat someone?...Masa mula2 mesti rasa Gila Bayang(macam angau la) kn?..jangan terlebih sudah kang Gagal Berhenti lak(GB)...lebih2 lagi kalau perasaan suka tu dirahsiakan..tak nak bagitau konon..kan?. Perkara apa yang biasa dilakukan oleh semua orang bila jadi macam ni??
Cerita dan point2 ini berdasarkan pengalaman aku dari sekolah rendah hingga kini (haha,what the shame),rakan2,kawan2,sahabat ku x kira boy or gul..gadis2 yang pernah aku rapat(means,kawan rapat yer),semua yang berada dalam pemerhatian aku (junior2 aku ni hah)...eish,da pandai ea skang..dan semua yang mengenaliku..

Beberapa perkara yang berlaku kepada mereka yang tengah Gila Bayang nie:
  • Kebanyakannya dia akan sentiasa terfikirkan keadaan orang yang disukai.; contohnya “da makan ke belum?”,”tengah buat ape?”,”..kawan sebelah tegur pon x dengar..(tersenyum sorang2..ngee) ..
  • Membayangkan dirinya bersama orang yang mereka suka; terfikir mase nak keluar date nanti..drama yang mungkin akan berlaku atau dilakukan bile berjumpa sama ade sengaja atau tidak sengaja dan ade yang terfikir bila mereka berkahwin (jauh sangat berangan)..planning tmpat2 nk berjalan mcm la g bercuti lame…last2,Mc’D (baru2 mula la katekan)..
  • buat2 tak nampak pada orang yang mereka suka tu, konon2nya macam tak prasan la (jual mahal kot,jage saham). Dan bile ditegur, ceritanya bila bercakap sepatah dua patah jer,bukan banyak (mcm biase la,jage market)..Dalam hati dah fikir mungkin dia suka kat aku kot..tul x?.. xpasti la terjadi kat laki ker perempuan,sebab aku lelaki,sudah semestinya ia..x menafikan..lalalala..
  • taktik memakai pakaian sama .. yang bestnyer biler pakai pakaian yang bewarna sama secara tak sengaja,terasa berbunga hati kan..ade jugak yang berhubung dengan kawan baik orang yang disukai bertanyakan warna baju,dan juga ternampak dari jauh..(pagi baju lain,waktu petang jer dah bertukar warna sama dengan orang disukai)..huhu.sanggup.
  • Bagi mereka yang sama tempat belajar (dak junior la besenyer,haha padan muka korang aku jadikan bahan) bile hendak berjalan ke kelas,dia mungkin akan mencari2 kelibat insan yang disukainya itu. Bagi mereka yang berani mungkin akan pergi bertegur, tetapi bagi yang agak takut mungkin akan pandang dari jauh sahaja.
  • mencari maklumat (menjadi penyiasat persendirian) Sama ade dari kawan2 insan yang disukainya itu atau dari facebook(lagi tepat dan ringkas..macam2 tau..dari bilangan adik beradik,parents,tempat2 yang pernah dilawati dan aktiviti2 melalui gambar2 pada page orang yang disukai..ade yang add kawan2 rapat orang yang disukai,berchating tnyer macam2…tnjukkan caring la..nanti kawan2 si dia pon suggest (si polan ni bagus la,baik orangnyer)..taktik tuh..sila gunakanyer..
  • Bile mendapat tahu maklumat pasal insan yang disukainya itu, si dia selalunya menggunakan maklumat2 tersebut untuk dijadikan idea untuk berbual. Walaupn si dia sudah tahu, tetapi dia akan buat2 macam tak tahu langsung or memang tak ingat..jawapan yang biasa kit abaca bila berchating “eh,mane awak tau semua nih,awk kenal saya ke?,kita pernah berjumpa?,awak ni saya tengok lain la ada keistimewaan?..poyo2 jer…”saya selalu perhatikan awak?”..so si dia pun akan terpikat sebab ade orang ambil tahu n care pasal dia..xtaw la tul ke tak wahai pemuda dan pemudi…
  • Bagi mereka yang satu kelas(ulang tayang,bagi mereka yang satu kelas..hehe..), si dia mungkin menjadi lebih semangat untuk belajar, menumpukan perhatian penuh terhadap apa yang pensyarah cuba sampaikan. Di samping itu, si dia juga akan menjeling untuk melihat insan yang disukainya itu..(ini benar-benar terjadi,si dia memang bersemangat..x begitu kawanku..haha..gud luck.)
  • Emosi menjadi tidak stabil ;  sebenarnya ada masa-masa tertentu bila nak jadi emosi terganggu nih..kadang-kadang (senyum gembira sampai telinga,pastu esok muram,bahagia balik,jadi suram semula..(mungkin cemburu kot,ternampak si dia berbual dengan insane yang berlainan jantina dan tidak dikenali + bergurau mesra)..dalam hati dah menyumpah2..cis,jelesnyer aku tengok dia tuh..(kawan sebelah jadi mangsa pembebelan lepas geram)
  • Mula menjaga penampilan diri mungkin untuk menarik perhatian insan yang disukai itu..jadi kacak dan lawa serta merta..haha..
    • Bagi lelaki : mula menjaga muka dengan penjagaan muka(jerawat hilang terus),memakai wangian yang kalau boleh pewangi dia yang paling power la,pakaian kelihatan kemas segak bergaya,MANTOP…haha.kan,kan,kan..
    • Bagi perempuan : pakaian yang dipakai yang paling cantik dan mahal serta menyerlah di kalangan kawan2 lain,dah macam model..dah pandai mengenakan makeup,wangian yang sangat harum dan tahan lama(walaupun dah berjalan lebih 3 meter,tapi bau still ada lagi kat belakang..hebat)..itu sahaja kot,saya ni lelaki yer…xtaw sgt.
  • Sanggup menunggu si dia untuk online ; tak kisah lah dekat mana(yahoo messenger,skype,myspace,dan facebook)..nak tunggu warna hijau dekat chatbox facebook tuh...Cuma nak tegur “hai,wat pe tuh,dah lama online”..padahal dah tau si dia baru online..dan menanti jawapan “hai,aah sy baru jer online”..walaupun dah dekat 20 minit…mcm 2 minit..angau nih..
  • Bila membuat kerja berkumpulan, si dia akan memastikan insan yang disukainya itu mendapat kerja yang senang kerana si dia tidak mahu melihat insan yang disukainya berada dalam kesusahan. Jika boleh, si dia akan membuatkan sedikit kerja itu dan selebihnya dihabiskan oleh insan tersebut. Alahai sweeeeetttttNyer…. Hehe.
  • Si dia juga mungkin akan memberi hadiah dan coklat dan sebagainya,surat di hari kelahiran si dia,atau pada hari-hari biasa yang tiada kaitan dengan alasan “saje jer nk bagi”,”oh,tadi ade extra coklat nih”,”da kenyang la,xtaw nak bagi siapa”..sebenarnya lapar,coz sentuh pun tak makanan tuh…haha..
 Si dia juga mungkin akan mengajak insan yg disukainya itu keluarsama ade untuk berjalan2 di tasik, pergi makan kat luar atau pergi menonton wayang (ops,macam dating jer)…


hahaha teringat zaman sekolah menengah aku..hahaha minat group mamat nie hahahaha...
mane dorang pergi mesti aku n member yang lain nak amek tao...
ader gak yang aku tak leyh lupe...dorang lalu jekk badan ngadap depan tapi kepala dok pusing sampai 180 darjah..naseb tak kantoi ngan cikgu..huhuhuhuu...
kalau nak g kantin lak compom makcik lalu kat tempat dorang selalu lepak...
.mule yang kami dok anggau kat depa bila kami semua g kem k'pimpinan agagaga...kat utan....time tuh malam baru aku perasan dye..ngan jeket belang2x purple n kelabu...dye t'senyum..'sweet'..........................zaza stop it!!!
okeyh..then biler balik kitorang carikk dorang kat laman sosial tutttt...
biler da dapat....aku ngan dak2 lain...xcited tahap cipan...agagaga.....time bezday wish ngan ayat paling power..a.samad said un kalah...lawak siot...tapiiiii..bila b'depan kompom larikkkkk...hahahaha...biler dorang reply...jantung macam berhentiiii...itu citer  aku...dan sekarang dorang jadik member kitorang....
sweet tak???
sekarang nie aku tak jumpe n tak jadik lg mcm zaman skolah menengah tue lagiii..
rindu siot time skolah menengah!!!

Thursday, December 16, 2010

dunia aku kat poli nie???

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 0 mereka yang cantik dan kacak Links to this post
..hahaha..first time beb aku kat sini yg teman aku pun sahabat aku cik.tykah..sayang ko beb!
okey focus pada aku...cik kusut yg tembam..


asrama V4..


..hahaha..hampir sebulan kot..hahaha tak igt la...memula uh agak janggal la kan p ader la kengkawan yg agak sengal2x alam kat sekeliling aku so aku leyh keep in la ngan hamba2x allah yang cantik..plus ajk yang macam member aku laen....


kelass DHK 1C..


hahahha..kelas nie aku paling suka!!
sebab kelas aku ader aliff happening giler beb!!walaupun aku tahu ader yang tak suke kat aliff tapi ade makcik kisah????hahaha..


polibriget..


kawad!!!!!!!
hahahahaha..aku da biase ngan kawad tapi agak lame aku tinggalkan so terhoyong-hayang cket..tapi aku suke ngan aktiviti lasak nie...dari aku tido je...hahahaa


senior..


hm..ntah aku pun tak tao nak panggil dorang kakak /abang pon susah sebab ader yang sebaya...hahaha bile t'panggil kakak/abang kene marah lak sebab sebaya..hahaha sorry la...aku pun bukan kenal semua orang dalam poli nie....

Friday, December 3, 2010

kini aku di polimer~

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 0 mereka yang cantik dan kacak Links to this post
aguguguggagagaga~hmmm sekarang aku dah pun ader dalam politeknik~ i'm student right now..serius aku cakap first day kat poli nie ya Allah bosannyer aku..tidor pun ala ala je..hahaha yer la junior dalam minggu suaikenal~hahaha maka aku menurut perintah je kata2 senior....tidor ta cukup~ makan pun macam orang gelojoh jer~ mandy??? tutttt..hahaha yang mane paham diam2 suda~hahahha..tapi jujur aku cakap hari ke-3 walaupun aku down gler sebab penat and xcited nak habiskan minggu msk nie..aku tetap sedih~yelar da rapat ngan akak 2..nanty nak jumpe mesti susah.....hahaha tapi aku mintaxx maap ler sebab tak boleh msok kan pic sepanjang minggu suaikenal sebab masalah internet  berfungsi..cehhhh hampeh siot~keyhhhh bubyehhhh

Saturday, November 27, 2010

bergelarlah aku sebagai student POLIMER ! !

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 0 mereka yang cantik dan kacak Links to this post
kad pelajar aku tapi sementara jerrr
hahahaha...sengalkan masih nak gelak lagi...ngeh2...hm esok aku akan jadik student..se..hahaha excited,gabra,kusut....hm..macamane lah aktiviti poli tue kan2....seram gak bile ader yang citer tempat tue keras...tahap mane kekerasan tanah kat situ aku tak tahulahhhh...dan bile bergelar pelajar nie lame jugak la aku tak on9..jap..aku..tak on9????...hahahaha habis laaaa...tapi kalau ader masa yang agak lapang aku try larrhhh update...rinduuuulahhh aku nak maen games,,,,

Thursday, November 25, 2010

BENGAN+SAKET HATI=aku pun nengesss~

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 0 mereka yang cantik dan kacak Links to this post
hmmm..takot gak nak menulis entry nie sebab melibatkan banyak perasaan...terutamanya aku..hehehe..hm..keyh pertama sekali pasal ibu..aku taktahu ape masalah dye..yess aku tahu ibu sakit~ tapi please jage sikit la mulut tuh...aku jekk yang kene jaga hati dye...tuh masalah semalam..tambah lak pagi tadi trip na keluar sesama ngan member tak jadik aduh! sempit otak aku..ingatkan dapat la aku lepaskan tension gelak2 ngan member aku..nie..haish.......petang pulakkes kat kedai~ gedebuk gedebak~ kesnyer sijil yang cik.cun simpan ilang~ damn!aku datang lah kedai nak amek borang aku ntok dorang chop~ huishhhh...dorang tak lah kutuk aku tapi mase aku nak masok tadi aku nampak dorang dok membebel...along marah~tempias nya akulak yang kene...cik.cun ader tanye pasal dorang tapi aku tak lah bg tao citer sebenar..takot nanti aku kene tuduh aku nie bawak mulut...agak malu gak lah aku ngadap along tadi dye tak habis2 memekak~nak tak nak aku buat muke tebal la~aku tak tahu lak aku nie overactingke pe tapi aku terasa gak r pe yangalong buat kat aku..sebab aku tak salah dalamhal nie...ibu pon satu lagi 3hari jek lagi so please...

Monday, November 22, 2010

penat~ tapi nak menulis~

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 0 mereka yang cantik dan kacak Links to this post
hahahaha....hari nie aku berjalan-jalanje keje nyer....hehe hm..but want to thank to cik.comel...c0z sudi bawak cik.tembum buat medical checkup...hehehe thankz beb! sayang ko lebih la...heheehe*_* okey biar aku cerita kemana aku pergi~okeyh...memule aku dan dua orang lagi dara ke bank c*%# bayar duet kereta...jenuh menunggu akhirnya giliran kami...then kami ke giant s!@#$%&* hahaha tempat dirahsiakan nak gi mntak duet kat mesih ATM...kemudian kami ke B*& ntok beli tuttttttttt pon kami kene tggu sangat ramai orang beurusan bengan Bank hari nie..hahaha agak banyak aku mencarut..hehe sorry yer reader...untuk keselamatan 3 anak dara pakcik R,K,danZ huhuuu...kemudian ke klinik..dari pagi sampai la tengahhari baru lah sahabatku dapat mentah darah..(makan)..hehe..destinasinya MD hm..sudah puas kami bergambar pulak..natural lighting untuk photoshoot kami agak menarik membuatkan 3 dara nie gila sekejap..hahahabuat mereka yang ader lalu lalang tuh..MINTAK MAAF la yer....baru lah 3dara nie pulang kerumah.....huish penat jadi penunggu...nielah hasilnya.....

Friday, November 19, 2010

MORE LESS TAH A WEEK (AFRAID)

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 0 mereka yang cantik dan kacak Links to this post
hahaha. title pun da buat aku gaban! coz lg 1 minggu lebih jek lagi aku na sambung belajar (oh no!)haha okey actualy aku excited abis ngan sambung belajar ni.tapi mengenangkan kembali cerita sahabat(yang boleh dipercayai) tentang 'kekerasan' kawasan bakal kamsis kami dan 'kebaikan' cik.senior kami (shit!) excited aku hilang (damn) save me dear god ! hahaha bila aku ceritakan dengan abang 'kesayangan' aku.dia boleh cakap abg Amal:hahaha naseb la jadi junior. hampeh tol abang aku tuh! hahaha same la ngan adik dia nie lebih kurang ke perangai. tapi ada lagi pekara yang lagi kusut melanda otak aku nie. borang-borang yang perlu diisi aku tak isi lagi hahaha.medical checkup pun tak buat lagi (omg!) sepat tak ea?? kusut! so moral op da story: sediakan payung sebelum hujan~

Thursday, November 18, 2010

haishhhh~

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 0 mereka yang cantik dan kacak Links to this post

adoi! berlaku kekalutan disebabkan kepantasan jari yang menekan hahaha.. hm tinggal kurang lebih 10harin je lagi aku nak ke merlimau tapi~ aku tak prepare apa-apa lagi..damn! salah aku jugakan tak siapkan awal-awal..(haissh) betul-betul kekusutan!

Tuesday, November 16, 2010

salam aidiladha~

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 0 mereka yang cantik dan kacak Links to this post
salam aidiladha blogger!!!!moga setiap pengorbanan kita di hargai..

Saturday, November 13, 2010

umah-umah azif-giant-city park....journey..

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 0 mereka yang cantik dan kacak Links to this post
hehehe..agak epy la ari nie...hm thank to my pwen cik.comel...(ayen)hehehe...tema kami ary nie pergi kenduri kawen warna cokelat..hahaha(gelak pelik)hurmm..coz ktorg ta janji un nak pakai baju warna sama....hmmm thank banyak2 coz ajak aku keluar yer beb!..tak lupe gak to cik.lawa..(tykah) ngan cik.couple kita..(fyza)..hahahahaha..sayang korang beb!
dengan baju kurung kami buat kerja gila nak wat photoshoot kat giant(gila jugakaku nie..)tapiiiii!jangan beranggan la kitaorang nak wat kerja gila tuh...hahahahaha
 dari kiri cik.couple , cik.lawa , dan cik comel
ngan baju kurung cokelat kitaorang tue jugaklah kami merewang lak g city park..(amboi..kecek mat saleh mokcik..)hahaha..agak menjadi tumpuan la kami nie...tapi mengenagkan kata2 mutiara ummi..bila orang tengok kita maknanya kita nie cantik..agagagaga...(agak perasan disitu)kat situ la baru wat photoshoot tuh...hahahaha..sambil amik2 gambar tuh kitaorang cover (ceh wah!)dengan bagi makan ikan2 yang besar2 bak kato omak..buek gulai pon sodap..hahahaha...
tapi aku betol2 terima kaseh lah to cik.comel sebab sanggup bawak kereta walaupun time balik tuh dah ujan........tQ sayang......
love them so much

Tuesday, November 2, 2010

Lagenda Budak Setan

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 0 mereka yang cantik dan kacak Links to this post



Bila cinta kini
Tak lagi bermakna
Yang ku rasa kini
Hanyalah nestapa
Ditinggalkan cinta masa lalu
Dulu kau tawarkan
Manisnya janjimu
Yang ku sambut itu
Dengan segenap hatiku
Bila engkau pergi
Tinggalkanku
Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hingga ku memilih
Cinta yang fana
Perginya dirimu
merobek jantungku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan
Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan
Uuu…
Dalam harapan

hurwmmm..hahahaha...maybe korang kate cite nie dah lame..and aku ader gak dengar suara2x sumbeng yg mengatakan cite nie tak best tahap cipan...tapi aper yang aku tengok agak tacing...sob..sob..sob...
memang sesuai farid kamil pegang watak kasya and lisa pegang watak ayu....
dorang romantik hurwmmm..dan aku mencarik cinta seperti kasya....doakan ea...

Monday, November 1, 2010

paper and pen i need u...

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 0 mereka yang cantik dan kacak Links to this post

Entah kenapa aku hilang arah..buntu dengan dugaan yang bertalu2x datang bagai ingin meminta aku meneman dia..ahaa..sudikah dan sanggup ke aku teman dia..dugaan,,,dush..dush...bak kata perpatah sudah jatuh ditimpa tangga...tapi aku bukan tangga lagi dah....nie keretakebal himpap aku...hahaha...
dugaan nie mcm menghalang aku dari smbng blajar...why???
mula2x masalah keuwangan...then..parents...adoi.....sempat tak aku g sambung blajar....dan saat aku macam nie perasaan rindu pada dia pulak datang adoi...semak jeh lah dia nienak jugak enterfrem....hahaha..sengalkan aku dalam kekusutan hati pun aku leyh nak melawak....huwrmmm..hanyan maha pencipta jeh tahu betapa besar ombak melanda hatiaku nieyh.....

Saturday, October 23, 2010

waaachaaaaa!!!

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 2 mereka yang cantik dan kacak Links to this post
i'm back!!!!
hurwmmmm...sekarang aku dalam dilema gak...coz..nak sambung blaja nie banyak duet nak guner....soooo...
hurwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm.
aku tak tao nak keep go on or just stop.
kusut gak otak aku sekarang nie....
just blog jeh tempat aku nak luahkan...
blog nie dah macam diari aku....

Thursday, October 7, 2010

angggauuuuu

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 0 mereka yang cantik dan kacak Links to this post
adiyaiiii....
kalau aku tengok balik gambar2 mamat tuh tak lah ensem sangat tapi macamana kau boleh angau kat mamat tuh samapai ader yang kata kau bodoh mengharap kat orang yang takkan berpaling pada kau sekali lagiii...sudahhhhhh..zaza dia milik orang..jangan kau semak jiwa fikirkan dia...enough zaza!
hmmmmm....ketenangan aku dulu hilanggggg...sekarang air mata yang setia mengalir.....
nanges la zaza kalau itu mampu tenangkan kau akhirnya....

Wednesday, September 29, 2010

sunyi

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 0 mereka yang cantik dan kacak Links to this post

Hembusan angin bagai membawa berita
Berita yang mengecewakan ku
Apa yang terjadi bukan yang ku impikan
Namun kutabahkan hati ini

Sayangku ku tahu kau tak ingin begini
Tapi kau sanggup lakukannya
Betapa hatiku hancur musnah berderai
Tidak seorang pun yang memahami hati dan perasaaku
Kerna cinta kamu ku jadi begini
Kerna sayang kamu ku telan semua
Betapa hebatnya kau dihati ini

Kenapa kau tak pernah fikirkanku
Kenapa si dia jadi pilihanmu
ku sedar siapa dirikku disisimu oo
disisimu ooo

ku harap suatu hari kaukan mengerti kasih
siapa diriku disisimu
pengorbananku bagai tak pernah dihargai
ia bagai angin yang berlalu

Sayangku ku tahu kau tak ingin begini
Tapi kau sanggup lakukannya
Betapa hatiku hancur musnah berderai
Tidak seorang pun yang memahami hati dan perasaaku


Kerna cinta kamu ku jadi begini
Kerna sayang kamu ku telan semua
Betapa hebatnya kau dihati ini

Kenapa kau tak pernah fikirkan aku
Kenapa si dia jadi pilihanmu
ku sedar siapa dirikku dihatimu
kasih…
betapa hebatnya kau di hati ini

Kenapa kau tak pernah fikirkanku
Kenapa si dia jadi pilihanmu
ku sedar siapa dirikku disisimu oo
disisimu ooo
semuanya tetap hanya aku sendiri...kuat atau tak hanya maha
pencipta jer yang tahu..deraian air mata aku...guris hatihku....hurwwmmm...
bagai sesak nafasku untuk ku luahkan pedih yangku rasa.......kenapa harus
ada perasaan yang tak mampu aku tanggung???
masihkah lagi aku bertahan dan tersenyum demi orang yang tak pernah
fikirkan aku..jatuh lagi deraian air mataku....

Saturday, September 25, 2010

BENGANG !

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 0 mereka yang cantik dan kacak Links to this post

Bila bersendiri
Selalu dibayangi cerita yang lalu
Pabila hatiku
Cari ketenangan

Apa yang terjadi
Itu semua lumrah hidup di dunia
Kadang bergembira
Kadang terseksa

Mengapa masih begini
Sukar untuk dilupakan
Jiwa semakin terganggu
Dan terseksa

Haruskah aku
Bermain dengan perasaan yang terluka
Adakah ku masih cinta
Atau pun hanya merindu

Walau ku tahu
Kita sudah tidak bersatu hati lagi
Mungkin ini akibatnya
Cinta pertama buatku

Bila bersendiri
Selalu dibayangi cerita yang lalu
Pabila hatiku
Cari ketenangan

Cari ketenangan
Cari ketenangan
Cari ketenangan



lately aku tak tau kenapa aku cepat touching,bengang,marah.nanges tak pasal,emo jer...nak mati kot..hurwmmm..why mie???ayah tak pickup phone pun aku hangin..
''kalau tak nak guna tepon jangan guna!''sampai aku leyh marah macam tue dengan benda temeh nie aisshhhhh.....BENGANG!!!!!

Tuesday, September 21, 2010

dan dia gadis orkid.

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 0 mereka yang cantik dan kacak Links to this post

dia yang aku kenal seorang yang tabah dan kuat..okey biar aku jelas makna orkid pada dia..orkid,bunga yang teguh biar pun bersendirian dihutan dan mampu hidup tanpa air dan cahaya, kembangnya menawan di hati..namun luluh dan rapuh bila dibelai dan di jaga..itulah definisi orkid buat gadis itu..
dan gadis buatku seorang umat yang tabah menempuhi dugaan maha pencipta.bagi gadis itu "biar orang buat kita jangan kita buat orang"dan itu adalah salah satu prinsip dia yang aku pegang..cerita disebalik kisah gadis itu adalah pertemuan cinta dia dengan jejaka yang mampu mengungkapkan maksud sebalik makna orkid sebaik di tanya..namun takdir menentukan segalanya..jejaka hilang.
.dan prinsip "terus melangkah dan jangan lihat kebelakang"prinsip tue aku pegang saat aku lemah menerima keputusan spm aku..di saksi aku dimata jatuh air mata sahabat aku keran result dia...di bahu gadis tue sahabat aku luahkan tangisan dia....
apa yang aku harapkan buat si gadis moga bertemu jodohyangmampu membahagiakandia~

Sunday, September 19, 2010

♥ ♥ lurveeee...lurveee..and pluss more lurve..♥ ♥

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 2 mereka yang cantik dan kacak Links to this post
lurve???
it hurting me!!!
ramai yang masih tak paham dengan aku memeng semua orang perlukan cinta tapi untuk aku bukan sekarang...sebab aku masih sayang pada DIA...hanya dia yang mampu membuat aku hilang arah..memang kami tak pernah couple..tapi aku dan dia memang couple pelik???
jangan pelik kitorang buat macam nie coz tak nak terikat...tapi aku dan dia silappp..( :'( )
cinta perlukan ikatan menyanta aku miliknyadan dia milik ku...kasih sayangnya pada ku melimpah..sme with me lurve him so much!!walau aku kenal dia dalam laman sesawang but
him still love me..aku pun sayang dia seadanya..aku tahu dia pun begitu..
sulaman kasih sayang kitorang sekejap hanya untuk 4bulan..dia senyap macam tue je...
malam raya 2008 aku terime call dari dia..
"salam sayang???"
"wasalam"aku jawab dalam linagan air mata syukur..akhirnya dia masih pada ku..
"syg ape kbr???"
"baik"aku hilang bicara..yg aku mahu mendengar suaranya dan jgn tinggalkan aku lagi..
"first abg nak mintak maaf coz hilang mcm tue jer...
and abg nak syg tahu yg abg masih syg za untuk selamanya..tapi abg tak nak za masih mengharapkan abg lagi..
what!!!!!!gugur air mataku malam tue...
bila dia ceritakan kehilangan dia selama nie..
"abg dah berkahwin..perempuan tue pilihan keluarga abg..abg dah terus terang tentang kita tapi family tak dpt terima...abg syg za.."
"shut up!!!just shut up..can just leave from my life 4 ever..
dan itulah kali terakhir aku mendengar suara dia...
ape yg membuatkan aku masih tak lupakan dia sebab dia sayang aku seadanya aku...
aku harap masih ade lelaki yang seperti dia..

Thursday, September 16, 2010

Open house or close house????think it!!

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 0 mereka yang cantik dan kacak Links to this post
hurwmmm...that what happen to me...
bukan aku mintak dorang masak sedap2x...aku cume nak jumpe dorang tak boleyh ke???
dose ke???
why???
sebab aku tak sambung study lg??
sekarang nieh aku tak tahu???blur!!!still want be a friend or just forget all of them...
serius...aku bengang...sampaihati korang lupa kat aku...okeyh find kalau korang rase aku nie semak sangat..cakap aku blah dalamkamus hidop korang nie tak aku hantar mesej kat korang..korang senyap jeh..jumpe aku pon wat bodoh jeh.. hina sangat ke orang tak sambung study...
weyh..aku bukan tak sambung study...cume lambat jeh sambung study nieyhhhh!!!!
blah r weyh aku tak mati pon kalau tak member ngan korang!!!

Sunday, September 12, 2010

suasana hari raya!!!!!!

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 0 mereka yang cantik dan kacak Links to this post

fuhhhhhh!!!
selamat hari raya!!!!
sehari sebelum raya..kira hari mantai la kan..yg ibu2x sibuk wat juadah raya...yg kecik n besar sibuk maen mercun....bangbom bangbom...sampai melatah2x la makcik2x kat dapur...yg terbang pun ader..yg terbaling kueh pun ader...tapi masing2x tergelak sendiri bila terkenang kan suasana tuh....meriahnyer raya yg kita sambut....malam raya kat kg aku..ramai2x la hero2x yg kacau dodol sampai 2 3pagi....pagi raya jeh bikan men liat nak kejutkan dorang..al maklum lah...orang bujang....bila masuk time mintak maap...hmmm..time2x ni la kan saudara2x..member2x...tak terkecuali musuh2x..tuh pada sape yang ader musuh la...musuh pada aku hm....ta ader kot...(hambe ta tau lak..) suasana time mintak maap tuh agak sodih juga la....air mate menitip macam nak ponuh baldi yang ader....huahuahua....lepas tuh time ke kubur..menziarahi arwah sedara yg dah lame tinggalkan kita..(al-fatihah)
then kita pergi ziarah saudara mara......yg kecik dapat duet raya tak terkecuali aku..hehehe...
dan aku akan rindu balik suasane nie........

Sunday, September 5, 2010

adoi!!!!

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 0 mereka yang cantik dan kacak Links to this post
adoiiii!!!
saketnye kaki kuh...(melecet) sebab pakai kasut all star tapi tak pakai stokin..lesap duet aku beli selipar..hurmmm..(kering poket bulan nie)hehehe
turun TERM memang penat tue belum lagi pergi JJ..aku takan pergi time pose lagi....
tue pon pergi just beli tudung syiria ngan kasut edwin tykah...
ntok aku..aku just beli baju kurung...warna merah..ahhhaiii...
merah siot...ta percaya gak aku leyh pakai baju warna tue...
by the way...aku jumpe dayana idola kecil 2..
comel giler...manje lak tue..but budak tue tak sombong walaupun tak kenal aku tapi dye manje gilar...
to dayana akak selute dayana....

Friday, September 3, 2010

ke ba booooOOOoooMMMmmmm!!!!!!

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 2 mereka yang cantik dan kacak Links to this post
dam dam dum bunyi mercun..
lalala....

hahaha...windu siootttt!!!
lagu raya dah lama tak dengar lagu tue...
just radio jer aderrr..tue pon sehari sekali...(hampeh)
teringgat zaman kecik-kecik dulu..maen bunga api ngan mercun pop-pop..(hahha)
sayang giler time tuh....hmmm tahun nie aku raye pon tak best..coz hm..ntah la..memang tak best lah!!!
kalau boleh nak keje time raye tue...
yelahh..baju raye pon tak ader..bukan tak nak beli or tak ader duet,,,tapi..hmmm...
masa nak pergi tue yang tak ader...grrrrrrr!!!
tapi tak dinafikan aku rindu dan sayang kat zaman raya aku masa kecik2 dulu...
sadare pon...
hmmm..
sekarang nie tegor2 cam tue jehhh..
hampeh jeh...
boring....

Monday, August 30, 2010

mizsss all them trully...

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 0 mereka yang cantik dan kacak Links to this post


huwrmmmm..
aku rindu gile lar kat member zaman skolah yang seangkatan ngan aku..
truullyyyyyyy!!!!miss them so much...
tambah lak kadang2x aku kaki tuang kelas huhuuuu(mati kalau abang ngan ibu tao..)
masing2x surport each other..
ko tuang kelas subjek bm..
aku cover ntok ko
yime aku tuang subjek sejarah ko lak cover an ntok aku..
hehehe..geli aty gak keletah kitorang time tue...

Bile ade orang kacau ko...
kiteorang ade ngan ko..
hurwm...
p skrg msing2x bz ngan stdy..
demi mengjar satu cita....
dan aku jugak bakal bergelar student ipta tak lamelagiii...
just wait.....
them make me perfect..
all of them...
dorang lah sahabat hidup dan mati aku........

selamat menyambot hari kemerdekaan yuh!!!

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 0 mereka yang cantik dan kacak Links to this post
hmm..
smlm aku tengok citer 1957 hati malaya...
aiyoooo!!! sedih wooo!!!
time tunku nangesh....
hm...
skrg ni susah na jumpe rakyat yg sanggup korbankn harte ntok kemerdekaan...
barang naek harge pon kecoh...(termasok aku)hehe
tapi aku selut kat citer nie...
leyh wat aku nangesh...

Friday, August 27, 2010

sambung belajar????

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 0 mereka yang cantik dan kacak Links to this post
hurwmmm...
kadang-kadang aku jeles gak ngan dak-dak yang smbung belajar...
kena buat esseigment..
jumpa kawan-kawan baru..
meet new roomate..
new classmate..
do all thing by our self...
huwrmm..
jeles arhhh..
p kadang-kadang dok dengar gak student yg kena cultur shock!!!
oh my goddd!!!
hurwmmm...
kne bayar duet ptptn..
shit!!!!
bila terpikir nak sambung belajar..
huh~
takot ader..
xcited pon ader......

Thursday, August 26, 2010

. .Photographer. .

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 1 mereka yang cantik dan kacak Links to this post

. .huwrmmm. .aku rase ramai yang berminta ngan bidang nie. . .
.because of what??
.huwrmm...biarlah jadi tanda tanyer. .
.minat aku sebab keunikannya. .
.segala memorial dapat aku simpan. .
.walau pahit atau manis ia tetap akan aku simpan. .
.dan akan ku simpan di hati. .
 

It's from HEART Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea