Wednesday, September 29, 2010

sunyi

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 0 mereka yang cantik dan kacak Links to this post

Hembusan angin bagai membawa berita
Berita yang mengecewakan ku
Apa yang terjadi bukan yang ku impikan
Namun kutabahkan hati ini

Sayangku ku tahu kau tak ingin begini
Tapi kau sanggup lakukannya
Betapa hatiku hancur musnah berderai
Tidak seorang pun yang memahami hati dan perasaaku
Kerna cinta kamu ku jadi begini
Kerna sayang kamu ku telan semua
Betapa hebatnya kau dihati ini

Kenapa kau tak pernah fikirkanku
Kenapa si dia jadi pilihanmu
ku sedar siapa dirikku disisimu oo
disisimu ooo

ku harap suatu hari kaukan mengerti kasih
siapa diriku disisimu
pengorbananku bagai tak pernah dihargai
ia bagai angin yang berlalu

Sayangku ku tahu kau tak ingin begini
Tapi kau sanggup lakukannya
Betapa hatiku hancur musnah berderai
Tidak seorang pun yang memahami hati dan perasaaku


Kerna cinta kamu ku jadi begini
Kerna sayang kamu ku telan semua
Betapa hebatnya kau dihati ini

Kenapa kau tak pernah fikirkan aku
Kenapa si dia jadi pilihanmu
ku sedar siapa dirikku dihatimu
kasih…
betapa hebatnya kau di hati ini

Kenapa kau tak pernah fikirkanku
Kenapa si dia jadi pilihanmu
ku sedar siapa dirikku disisimu oo
disisimu ooo
semuanya tetap hanya aku sendiri...kuat atau tak hanya maha
pencipta jer yang tahu..deraian air mata aku...guris hatihku....hurwwmmm...
bagai sesak nafasku untuk ku luahkan pedih yangku rasa.......kenapa harus
ada perasaan yang tak mampu aku tanggung???
masihkah lagi aku bertahan dan tersenyum demi orang yang tak pernah
fikirkan aku..jatuh lagi deraian air mataku....

Saturday, September 25, 2010

BENGANG !

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 0 mereka yang cantik dan kacak Links to this post

Bila bersendiri
Selalu dibayangi cerita yang lalu
Pabila hatiku
Cari ketenangan

Apa yang terjadi
Itu semua lumrah hidup di dunia
Kadang bergembira
Kadang terseksa

Mengapa masih begini
Sukar untuk dilupakan
Jiwa semakin terganggu
Dan terseksa

Haruskah aku
Bermain dengan perasaan yang terluka
Adakah ku masih cinta
Atau pun hanya merindu

Walau ku tahu
Kita sudah tidak bersatu hati lagi
Mungkin ini akibatnya
Cinta pertama buatku

Bila bersendiri
Selalu dibayangi cerita yang lalu
Pabila hatiku
Cari ketenangan

Cari ketenangan
Cari ketenangan
Cari ketenangan



lately aku tak tau kenapa aku cepat touching,bengang,marah.nanges tak pasal,emo jer...nak mati kot..hurwmmm..why mie???ayah tak pickup phone pun aku hangin..
''kalau tak nak guna tepon jangan guna!''sampai aku leyh marah macam tue dengan benda temeh nie aisshhhhh.....BENGANG!!!!!

Tuesday, September 21, 2010

dan dia gadis orkid.

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 0 mereka yang cantik dan kacak Links to this post

dia yang aku kenal seorang yang tabah dan kuat..okey biar aku jelas makna orkid pada dia..orkid,bunga yang teguh biar pun bersendirian dihutan dan mampu hidup tanpa air dan cahaya, kembangnya menawan di hati..namun luluh dan rapuh bila dibelai dan di jaga..itulah definisi orkid buat gadis itu..
dan gadis buatku seorang umat yang tabah menempuhi dugaan maha pencipta.bagi gadis itu "biar orang buat kita jangan kita buat orang"dan itu adalah salah satu prinsip dia yang aku pegang..cerita disebalik kisah gadis itu adalah pertemuan cinta dia dengan jejaka yang mampu mengungkapkan maksud sebalik makna orkid sebaik di tanya..namun takdir menentukan segalanya..jejaka hilang.
.dan prinsip "terus melangkah dan jangan lihat kebelakang"prinsip tue aku pegang saat aku lemah menerima keputusan spm aku..di saksi aku dimata jatuh air mata sahabat aku keran result dia...di bahu gadis tue sahabat aku luahkan tangisan dia....
apa yang aku harapkan buat si gadis moga bertemu jodohyangmampu membahagiakandia~

Sunday, September 19, 2010

♥ ♥ lurveeee...lurveee..and pluss more lurve..♥ ♥

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 2 mereka yang cantik dan kacak Links to this post
lurve???
it hurting me!!!
ramai yang masih tak paham dengan aku memeng semua orang perlukan cinta tapi untuk aku bukan sekarang...sebab aku masih sayang pada DIA...hanya dia yang mampu membuat aku hilang arah..memang kami tak pernah couple..tapi aku dan dia memang couple pelik???
jangan pelik kitorang buat macam nie coz tak nak terikat...tapi aku dan dia silappp..( :'( )
cinta perlukan ikatan menyanta aku miliknyadan dia milik ku...kasih sayangnya pada ku melimpah..sme with me lurve him so much!!walau aku kenal dia dalam laman sesawang but
him still love me..aku pun sayang dia seadanya..aku tahu dia pun begitu..
sulaman kasih sayang kitorang sekejap hanya untuk 4bulan..dia senyap macam tue je...
malam raya 2008 aku terime call dari dia..
"salam sayang???"
"wasalam"aku jawab dalam linagan air mata syukur..akhirnya dia masih pada ku..
"syg ape kbr???"
"baik"aku hilang bicara..yg aku mahu mendengar suaranya dan jgn tinggalkan aku lagi..
"first abg nak mintak maaf coz hilang mcm tue jer...
and abg nak syg tahu yg abg masih syg za untuk selamanya..tapi abg tak nak za masih mengharapkan abg lagi..
what!!!!!!gugur air mataku malam tue...
bila dia ceritakan kehilangan dia selama nie..
"abg dah berkahwin..perempuan tue pilihan keluarga abg..abg dah terus terang tentang kita tapi family tak dpt terima...abg syg za.."
"shut up!!!just shut up..can just leave from my life 4 ever..
dan itulah kali terakhir aku mendengar suara dia...
ape yg membuatkan aku masih tak lupakan dia sebab dia sayang aku seadanya aku...
aku harap masih ade lelaki yang seperti dia..

Thursday, September 16, 2010

Open house or close house????think it!!

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 0 mereka yang cantik dan kacak Links to this post
hurwmmm...that what happen to me...
bukan aku mintak dorang masak sedap2x...aku cume nak jumpe dorang tak boleyh ke???
dose ke???
why???
sebab aku tak sambung study lg??
sekarang nieh aku tak tahu???blur!!!still want be a friend or just forget all of them...
serius...aku bengang...sampaihati korang lupa kat aku...okeyh find kalau korang rase aku nie semak sangat..cakap aku blah dalamkamus hidop korang nie tak aku hantar mesej kat korang..korang senyap jeh..jumpe aku pon wat bodoh jeh.. hina sangat ke orang tak sambung study...
weyh..aku bukan tak sambung study...cume lambat jeh sambung study nieyhhhh!!!!
blah r weyh aku tak mati pon kalau tak member ngan korang!!!

Sunday, September 12, 2010

suasana hari raya!!!!!!

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 0 mereka yang cantik dan kacak Links to this post

fuhhhhhh!!!
selamat hari raya!!!!
sehari sebelum raya..kira hari mantai la kan..yg ibu2x sibuk wat juadah raya...yg kecik n besar sibuk maen mercun....bangbom bangbom...sampai melatah2x la makcik2x kat dapur...yg terbang pun ader..yg terbaling kueh pun ader...tapi masing2x tergelak sendiri bila terkenang kan suasana tuh....meriahnyer raya yg kita sambut....malam raya kat kg aku..ramai2x la hero2x yg kacau dodol sampai 2 3pagi....pagi raya jeh bikan men liat nak kejutkan dorang..al maklum lah...orang bujang....bila masuk time mintak maap...hmmm..time2x ni la kan saudara2x..member2x...tak terkecuali musuh2x..tuh pada sape yang ader musuh la...musuh pada aku hm....ta ader kot...(hambe ta tau lak..) suasana time mintak maap tuh agak sodih juga la....air mate menitip macam nak ponuh baldi yang ader....huahuahua....lepas tuh time ke kubur..menziarahi arwah sedara yg dah lame tinggalkan kita..(al-fatihah)
then kita pergi ziarah saudara mara......yg kecik dapat duet raya tak terkecuali aku..hehehe...
dan aku akan rindu balik suasane nie........

Sunday, September 5, 2010

adoi!!!!

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 0 mereka yang cantik dan kacak Links to this post
adoiiii!!!
saketnye kaki kuh...(melecet) sebab pakai kasut all star tapi tak pakai stokin..lesap duet aku beli selipar..hurmmm..(kering poket bulan nie)hehehe
turun TERM memang penat tue belum lagi pergi JJ..aku takan pergi time pose lagi....
tue pon pergi just beli tudung syiria ngan kasut edwin tykah...
ntok aku..aku just beli baju kurung...warna merah..ahhhaiii...
merah siot...ta percaya gak aku leyh pakai baju warna tue...
by the way...aku jumpe dayana idola kecil 2..
comel giler...manje lak tue..but budak tue tak sombong walaupun tak kenal aku tapi dye manje gilar...
to dayana akak selute dayana....

Friday, September 3, 2010

ke ba booooOOOoooMMMmmmm!!!!!!

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 2 mereka yang cantik dan kacak Links to this post
dam dam dum bunyi mercun..
lalala....

hahaha...windu siootttt!!!
lagu raya dah lama tak dengar lagu tue...
just radio jer aderrr..tue pon sehari sekali...(hampeh)
teringgat zaman kecik-kecik dulu..maen bunga api ngan mercun pop-pop..(hahha)
sayang giler time tuh....hmmm tahun nie aku raye pon tak best..coz hm..ntah la..memang tak best lah!!!
kalau boleh nak keje time raye tue...
yelahh..baju raye pon tak ader..bukan tak nak beli or tak ader duet,,,tapi..hmmm...
masa nak pergi tue yang tak ader...grrrrrrr!!!
tapi tak dinafikan aku rindu dan sayang kat zaman raya aku masa kecik2 dulu...
sadare pon...
hmmm..
sekarang nie tegor2 cam tue jehhh..
hampeh jeh...
boring....

 

It's from HEART Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea