Saturday, December 25, 2010

kusut dengan perangai manusia.

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 8 mereka yang cantik dan kacak Links to this post
hmmm...aku perhatikan gelagat beberape orang kat sinie....hmmm..permainkan perasaan orang lain tak kira lelaki ke perempuan same jekkk...bagi harapan dan tinggalkan terkontang-kanting...yang ditinggalkan kusut jiwa aku tengok macam aku jekk yang kene tinggal..huh..ader connection lak...dorang tak terfikir ke suatu hari nanti dorang akan terkena balik..hmm takot lak aku nak rapat ngan dorang..hahaha..saper yang makan cili dia yang rasa pedas..hah! keyh taktik dia sangat sempurna kalau yang perhatikan mereka akan perasan taktik tuh..hm hanya membagetkan muker yang ala2 tue dapat hancurkan hampir separuh mereka yang ader kat sini..saper mereka???shuuuuhhsss!!diam biar aku dan yang memerhatikan sahaja yang tao..hahaha...yang penting aku nak saksikan darama penuh emosi nie samapai habis..kat depan mata aku..hahaha aku nak tengok ending saper yang akan jatuh tersungkur or melutut mohon maap..wah kejam siot....aku akan update kan drama tue biler drama uh habis..sekarang nie masih dalam permulaan cerita..hahaha nantikan bebe!

Monday, December 20, 2010

gilak bayang???

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 2 mereka yang cantik dan kacak Links to this post
 Semua mesti penah rasa jatuh cinta kan xkesah la bagi yang muda dan juga sudah berumur..alalalala...nak ngaku ke tak..sukati..tp semua ni mesti pernah rasa suka kat someone?...Masa mula2 mesti rasa Gila Bayang(macam angau la) kn?..jangan terlebih sudah kang Gagal Berhenti lak(GB)...lebih2 lagi kalau perasaan suka tu dirahsiakan..tak nak bagitau konon..kan?. Perkara apa yang biasa dilakukan oleh semua orang bila jadi macam ni??
Cerita dan point2 ini berdasarkan pengalaman aku dari sekolah rendah hingga kini (haha,what the shame),rakan2,kawan2,sahabat ku x kira boy or gul..gadis2 yang pernah aku rapat(means,kawan rapat yer),semua yang berada dalam pemerhatian aku (junior2 aku ni hah)...eish,da pandai ea skang..dan semua yang mengenaliku..

Beberapa perkara yang berlaku kepada mereka yang tengah Gila Bayang nie:
  • Kebanyakannya dia akan sentiasa terfikirkan keadaan orang yang disukai.; contohnya “da makan ke belum?”,”tengah buat ape?”,”..kawan sebelah tegur pon x dengar..(tersenyum sorang2..ngee) ..
  • Membayangkan dirinya bersama orang yang mereka suka; terfikir mase nak keluar date nanti..drama yang mungkin akan berlaku atau dilakukan bile berjumpa sama ade sengaja atau tidak sengaja dan ade yang terfikir bila mereka berkahwin (jauh sangat berangan)..planning tmpat2 nk berjalan mcm la g bercuti lame…last2,Mc’D (baru2 mula la katekan)..
  • buat2 tak nampak pada orang yang mereka suka tu, konon2nya macam tak prasan la (jual mahal kot,jage saham). Dan bile ditegur, ceritanya bila bercakap sepatah dua patah jer,bukan banyak (mcm biase la,jage market)..Dalam hati dah fikir mungkin dia suka kat aku kot..tul x?.. xpasti la terjadi kat laki ker perempuan,sebab aku lelaki,sudah semestinya ia..x menafikan..lalalala..
  • taktik memakai pakaian sama .. yang bestnyer biler pakai pakaian yang bewarna sama secara tak sengaja,terasa berbunga hati kan..ade jugak yang berhubung dengan kawan baik orang yang disukai bertanyakan warna baju,dan juga ternampak dari jauh..(pagi baju lain,waktu petang jer dah bertukar warna sama dengan orang disukai)..huhu.sanggup.
  • Bagi mereka yang sama tempat belajar (dak junior la besenyer,haha padan muka korang aku jadikan bahan) bile hendak berjalan ke kelas,dia mungkin akan mencari2 kelibat insan yang disukainya itu. Bagi mereka yang berani mungkin akan pergi bertegur, tetapi bagi yang agak takut mungkin akan pandang dari jauh sahaja.
  • mencari maklumat (menjadi penyiasat persendirian) Sama ade dari kawan2 insan yang disukainya itu atau dari facebook(lagi tepat dan ringkas..macam2 tau..dari bilangan adik beradik,parents,tempat2 yang pernah dilawati dan aktiviti2 melalui gambar2 pada page orang yang disukai..ade yang add kawan2 rapat orang yang disukai,berchating tnyer macam2…tnjukkan caring la..nanti kawan2 si dia pon suggest (si polan ni bagus la,baik orangnyer)..taktik tuh..sila gunakanyer..
  • Bile mendapat tahu maklumat pasal insan yang disukainya itu, si dia selalunya menggunakan maklumat2 tersebut untuk dijadikan idea untuk berbual. Walaupn si dia sudah tahu, tetapi dia akan buat2 macam tak tahu langsung or memang tak ingat..jawapan yang biasa kit abaca bila berchating “eh,mane awak tau semua nih,awk kenal saya ke?,kita pernah berjumpa?,awak ni saya tengok lain la ada keistimewaan?..poyo2 jer…”saya selalu perhatikan awak?”..so si dia pun akan terpikat sebab ade orang ambil tahu n care pasal dia..xtaw la tul ke tak wahai pemuda dan pemudi…
  • Bagi mereka yang satu kelas(ulang tayang,bagi mereka yang satu kelas..hehe..), si dia mungkin menjadi lebih semangat untuk belajar, menumpukan perhatian penuh terhadap apa yang pensyarah cuba sampaikan. Di samping itu, si dia juga akan menjeling untuk melihat insan yang disukainya itu..(ini benar-benar terjadi,si dia memang bersemangat..x begitu kawanku..haha..gud luck.)
  • Emosi menjadi tidak stabil ;  sebenarnya ada masa-masa tertentu bila nak jadi emosi terganggu nih..kadang-kadang (senyum gembira sampai telinga,pastu esok muram,bahagia balik,jadi suram semula..(mungkin cemburu kot,ternampak si dia berbual dengan insane yang berlainan jantina dan tidak dikenali + bergurau mesra)..dalam hati dah menyumpah2..cis,jelesnyer aku tengok dia tuh..(kawan sebelah jadi mangsa pembebelan lepas geram)
  • Mula menjaga penampilan diri mungkin untuk menarik perhatian insan yang disukai itu..jadi kacak dan lawa serta merta..haha..
    • Bagi lelaki : mula menjaga muka dengan penjagaan muka(jerawat hilang terus),memakai wangian yang kalau boleh pewangi dia yang paling power la,pakaian kelihatan kemas segak bergaya,MANTOP…haha.kan,kan,kan..
    • Bagi perempuan : pakaian yang dipakai yang paling cantik dan mahal serta menyerlah di kalangan kawan2 lain,dah macam model..dah pandai mengenakan makeup,wangian yang sangat harum dan tahan lama(walaupun dah berjalan lebih 3 meter,tapi bau still ada lagi kat belakang..hebat)..itu sahaja kot,saya ni lelaki yer…xtaw sgt.
  • Sanggup menunggu si dia untuk online ; tak kisah lah dekat mana(yahoo messenger,skype,myspace,dan facebook)..nak tunggu warna hijau dekat chatbox facebook tuh...Cuma nak tegur “hai,wat pe tuh,dah lama online”..padahal dah tau si dia baru online..dan menanti jawapan “hai,aah sy baru jer online”..walaupun dah dekat 20 minit…mcm 2 minit..angau nih..
  • Bila membuat kerja berkumpulan, si dia akan memastikan insan yang disukainya itu mendapat kerja yang senang kerana si dia tidak mahu melihat insan yang disukainya berada dalam kesusahan. Jika boleh, si dia akan membuatkan sedikit kerja itu dan selebihnya dihabiskan oleh insan tersebut. Alahai sweeeeetttttNyer…. Hehe.
  • Si dia juga mungkin akan memberi hadiah dan coklat dan sebagainya,surat di hari kelahiran si dia,atau pada hari-hari biasa yang tiada kaitan dengan alasan “saje jer nk bagi”,”oh,tadi ade extra coklat nih”,”da kenyang la,xtaw nak bagi siapa”..sebenarnya lapar,coz sentuh pun tak makanan tuh…haha..
 Si dia juga mungkin akan mengajak insan yg disukainya itu keluarsama ade untuk berjalan2 di tasik, pergi makan kat luar atau pergi menonton wayang (ops,macam dating jer)…


hahaha teringat zaman sekolah menengah aku..hahaha minat group mamat nie hahahaha...
mane dorang pergi mesti aku n member yang lain nak amek tao...
ader gak yang aku tak leyh lupe...dorang lalu jekk badan ngadap depan tapi kepala dok pusing sampai 180 darjah..naseb tak kantoi ngan cikgu..huhuhuhuu...
kalau nak g kantin lak compom makcik lalu kat tempat dorang selalu lepak...
.mule yang kami dok anggau kat depa bila kami semua g kem k'pimpinan agagaga...kat utan....time tuh malam baru aku perasan dye..ngan jeket belang2x purple n kelabu...dye t'senyum..'sweet'..........................zaza stop it!!!
okeyh..then biler balik kitorang carikk dorang kat laman sosial tutttt...
biler da dapat....aku ngan dak2 lain...xcited tahap cipan...agagaga.....time bezday wish ngan ayat paling power..a.samad said un kalah...lawak siot...tapiiiii..bila b'depan kompom larikkkkk...hahahaha...biler dorang reply...jantung macam berhentiiii...itu citer  aku...dan sekarang dorang jadik member kitorang....
sweet tak???
sekarang nie aku tak jumpe n tak jadik lg mcm zaman skolah menengah tue lagiii..
rindu siot time skolah menengah!!!

Thursday, December 16, 2010

dunia aku kat poli nie???

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 0 mereka yang cantik dan kacak Links to this post
..hahaha..first time beb aku kat sini yg teman aku pun sahabat aku cik.tykah..sayang ko beb!
okey focus pada aku...cik kusut yg tembam..


asrama V4..


..hahaha..hampir sebulan kot..hahaha tak igt la...memula uh agak janggal la kan p ader la kengkawan yg agak sengal2x alam kat sekeliling aku so aku leyh keep in la ngan hamba2x allah yang cantik..plus ajk yang macam member aku laen....


kelass DHK 1C..


hahahha..kelas nie aku paling suka!!
sebab kelas aku ader aliff happening giler beb!!walaupun aku tahu ader yang tak suke kat aliff tapi ade makcik kisah????hahaha..


polibriget..


kawad!!!!!!!
hahahahaha..aku da biase ngan kawad tapi agak lame aku tinggalkan so terhoyong-hayang cket..tapi aku suke ngan aktiviti lasak nie...dari aku tido je...hahahaa


senior..


hm..ntah aku pun tak tao nak panggil dorang kakak /abang pon susah sebab ader yang sebaya...hahaha bile t'panggil kakak/abang kene marah lak sebab sebaya..hahaha sorry la...aku pun bukan kenal semua orang dalam poli nie....

Friday, December 3, 2010

kini aku di polimer~

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 0 mereka yang cantik dan kacak Links to this post
aguguguggagagaga~hmmm sekarang aku dah pun ader dalam politeknik~ i'm student right now..serius aku cakap first day kat poli nie ya Allah bosannyer aku..tidor pun ala ala je..hahaha yer la junior dalam minggu suaikenal~hahaha maka aku menurut perintah je kata2 senior....tidor ta cukup~ makan pun macam orang gelojoh jer~ mandy??? tutttt..hahaha yang mane paham diam2 suda~hahahha..tapi jujur aku cakap hari ke-3 walaupun aku down gler sebab penat and xcited nak habiskan minggu msk nie..aku tetap sedih~yelar da rapat ngan akak 2..nanty nak jumpe mesti susah.....hahaha tapi aku mintaxx maap ler sebab tak boleh msok kan pic sepanjang minggu suaikenal sebab masalah internet  berfungsi..cehhhh hampeh siot~keyhhhh bubyehhhh
 

It's from HEART Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea