Saturday, December 31, 2011

The last piece of 2011

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 0 mereka yang cantik dan kacak Links to this post
assalammualaikum...
happy!
the only word that i can describe to what had happen today..
such a happy time with my besties thank for today :')
and i want this friendship will be continue until end of my life
much love for u FRIENDS...
big hug to uols!
:
:













:
:
:
please keep that smile until end!

Thursday, December 29, 2011

BAUCAR RM200 UNTUK PELAJAR IPTA

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 0 mereka yang cantik dan kacak Links to this post
assalamualaikum~
ramaikan yang menungggu daqn tertunggu2 dengan baucar yang kerajaan bagi kepada pelajar2 sekolah dan jugak ipta???
jeng2...
yang aku tao lakan baucar tue akan di agihkan pade 3 Januari 2012
orang la yang cakap kat aku betol ke tidak aku tak tao...
bukan aku yang agihkan baucar tue...
hehee
tapi ader terma dan syarat nye punnn...
Pelajar yang layak menerima bantuan Baucar Buku 1Malaysia (BB1M) adalah terdiri daripada:
a)      Warganegara Malaysia;
b)      Lepasan SPM atau setaraf dengannya yang sedang melanjutkan pengajian di pusat matrikulasi/ tingkatan 6/ Politeknik/ institusi pengajian tinggi dalam bidang diploma, diploma lanjutan, ijazah, sarjana dan doktor falsafah;
c)      Sedang melanjutkan pengajian dan status aktif di pusat matrikulasi/ tingkatan 6/ institusi pengajian tinggi pada Januari 2012;
d)      Pelajar yang sedang melanjutkan pengajian secara sepenuh masa dan separa masa;
e)      Pelajar yang sedang mengikuti pengajian di bawah program kerjasama dan mendaftar di bawah anak syarikat IPT berkenaan;
f)       Menuntut di institusi pengajian di bawah seliaan Kementerian Pengajian Tinggi atau diiktiraf oleh Agensi Kelayakan Malaysia;
g)      Pelajar di Institusi Pendidikan Guru (IPG) di bawah program Ijazah Sarjana Muda Perguruan (PISMP) tidak layak menerima baucar ini kerana telah diberi elaun buku sebanyak RM600; dan
h)      Pelajar yang sedang mengikuti bidang Kursus Perguruan Lepasan Ijazah (KPLI) tidak layak menerima bantuan ini kerana pelatih KPLI adalah pelatih pra-perkhidmatan (telah diberi elaun).

amacam?
haaaa...garb je peluang yang ader tue...
sekurang2 ringan siket beban yang ado...tak la dah nak akhir sem jek makan meggi kaaannnnnn!
ta payah pikir 
*untuk beli buku tao!
:
:
:
:
:
maklumat lanjut tekan sayaeeee

Wednesday, December 28, 2011

HALLO SEMESTER 3

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 0 mereka yang cantik dan kacak Links to this post
assalammualaikum...



cuti sudah habis bro! -skrip yang digunakan aaron aziz...
ingat lagi?

mestila koarng ingat tambahan kalau korang peminat aktor macho nie kan..kan...kan?
jeng..jeng...
hampir sebulan...hmmmm aku duk rumah jekk menternak lemak dengan masakkan Bonda... *balas dendam aku jarang balik rumah masa sem 2...
macam-macam belaku kat aku sepanjang semester 2...
macam aku keluar kat otak aku..hehehe....
sampai aku amek cuti sendiri seminggu tao..korang berani???
tak kann..




sekarang dah masuk sem 3...
umor pon dah nak masok alam dewas...
da ta bole maen2..gedik2..manje2..
jiwa..hati...limpa....paru2...
semua kena kuat sekarang...ape pon masalah da ta boleh lari da...
be mature.. ZAZA face it!
T_T
so semester 3 please be nice to me okay!




:
:
:
:
:
notasampah : ader orang pandang aku macam pelik bila aku cium pipi bonda
kenape tak pernah buat ke?
SEDDIH!

Thursday, December 22, 2011

bloggers terpilih...

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 0 mereka yang cantik dan kacak Links to this post
assalamualaikum...
hye there...pagi2 nie takder keje aku carik la keje seketika..heheheh
jenjalan punye jalan sangkut lak kat belog dye nie...hehehe
aku suke penulisan dye....
jujur..tak payah na cover sini cover sana..hehe
atyn orang nyer...wa solute lu!
haha
any way back kat blog dye..
aku yang boring tahap babun pon leyh happy bace belog dye...
sebab???
korang kne la pegi belog dye....

nah amek gambaran belog cik atyn nieyh...smart oooo 


Wednesday, December 21, 2011

keluar dari pertapaan..

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 2 mereka yang cantik dan kacak Links to this post
assalamualaikum....
hye semua..rindunya...lame bertapa...
haha bertapa pun bukan yer makin sehat makin haru kepala otak nie...
first~
aku menjahanamkan laptop sendiri...habis semua benda hilang...yang paling penting gambar2 memorial aku...dokument tak la sangat sebab aku ader save dalam pendrive...lagu lak aku leyh amek kat abang....movie????
member ader....
haishhhhh....~
second~
result aku....
fiuuuhhhh...aku ingat ade lagi la subjek aku yang nak kene carrie semester depan tapi....alhamdulillah.... TAK ADA~
semuanya lulus...macam mimpi lak..hehe...
third~
yang nie aku bengang...kenapa bank ader 6 kuanter tapi bukaknyer 2 jekk...haishhh kekurangan pekerje ke???
ambik laaa ramai2...
tak la susah kan orang kene tunggu lame2...
last~
malas balik poli =D

Tuesday, November 1, 2011

wordless

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 0 mereka yang cantik dan kacak Links to this post
halllluuuuuuuu november (^,^)V
study for final

stresss!
yup!

i want be like this!

yes i can!
go0d luck to alll =D

 

Saturday, October 29, 2011

menuju ke FINAL EXAM

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 0 mereka yang cantik dan kacak Links to this post
assalammualaikum~
wahhhh....
masing dah memBIZY kan diri lakkkkkk al-maklumlahhhh dah nak final niey weyhhhh..
jangan na ingat enjoy jekkkk 
time2 cam ginie la kena ingat MAK ngan AYAH jasa dan pengorbanan dorang tue...besar tao....
tambah2 lak korang yang berjauhan ngan mak ayah korang...rindu nyer dorang kat korang tao....cuba tutop jup FB or wat ever kat depan korang and give them some call walaupun dorang ta cakap tapi setiap detik dorang pikirkan korang tao..tak ader mak ayah yang tak sayangkan anaknyer...
kalau makwe pakwe boleh jek kan korang...*nieh na marah nieyh....
hahaha...aku???
everyday okey aku call ta pon mesej ibu ngan ayah taooooo!
oraite..
dan time nie gak la mase na mengumpul nota2, soalan2 contoh, study group, dan lain2.....
weeeeyyyyyyhhhhhhh!!!!
jangan lupe lak atau buat2 lupe weyh 
MINTAK MAAF ngan :-
~PARENTS!
~LECTURE!
~FRIENDS!
tao!
hehehe....
dan JANGAN KEDEKUT ILMU!
tak baik ishhh2....
time nie jugak la banyakkan amalan sunat..
solat yang wajib tue jangan tinggal *ingat jugak tue ZAZA!
hehe -__-"
kalau korang tension cube luangkan masa siket wat senaman ringan...
cara aku hilangkan tekanan sekarang dengan MAKAN COKELAT hehehe satu kiub sehariii...sooo ta gemok la nanti...
permakanan pon korang kena jage tao...
kesihatan pon same almaklumla sekarang musim hujan...yang duduk kat pantai timur lak jangan GATAL nak main BANJIR...
BAHAYA!!!!!!
semoga korang dan aku sendirik dapat pointer 
TEERRBAEEEKK!
nie ntok korang gak yang bakal SPM and STPM tue smile always =D
:
:
:
:
notasampah : suka bace belog nie http://proudtobeatyn.blogspot.com/   jempotla bace readers!

Thursday, October 20, 2011

PUAK - PUAK

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 2 mereka yang cantik dan kacak Links to this post
-ya aluuuuuhaaaaa~
okey story moryyy nie kisah benar taok!!!
memang dari azali lagi kan manusia nie suke berpuak-puak...
ade puak pelampau...
puak islamiah...
puak zionis...
puak blalalalala......
haish....... -___-"
penat sebenarnye dengar bende2 nie....
hahaha!
ta terkecuali budak kelas aku....
haish!!!!
ntah berape puak ntah yang ade..hahaha
keje aku kalau aku ade group assigment mesti merata-rata aku pegi....
jup geng nie...jup geng tue....
hmmm...hape na jadi pon ta tao la...
tapi kalu bab na cover geng2 lain...budak2 kelas kitorang memang backup no satu....
hahaha..jangan sentuh budak2 kelas kitorang!!!
kang KAKI makannyer
tapi.....
still berpuak lagi...kenape kita susah na together-gather.....
benci gak tengok "si gila kuasa" asyik atack kelas kite jek...tengok la mase kat kitchen ari tue....ta pasal2 kene...SEMAK tao tak!!!
...hmmm...
memang la ader yang suke kita...
ade TAAKKK suke kita....
ader yang okeyh...
ader TAAAKKKK okeyh....
jammmmmm kepala otak aku...
cube la terima ape teguran tue ciket...
jangang asyik nak MENJAWAB jek kejenye....
dan yang berpuak2 nie cuba la bergaul ciket......bukannye kitorang makan orang pon!! kitorang makan nasi jekk... *kenape nak belanje ke???
kalau tak puas hati sila open table kita sloww talk satu kelas....sedih la...korang ta sedih ke????
:
:
:
:
:
:
:
:
notasampah : semalam saya mimpi awak! boleh tak awak pergi jaoh2x jangan kacau saya! saya lebih suka siapa awak dalam hidup saya sekarang dan untuk selamanya!

Monday, October 17, 2011

kembali menjejakan kaki ke poli~

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 2 mereka yang cantik dan kacak Links to this post
aloooohaaaaa~~~
assalamualaikum~~
hehehe kini aku kembali membinasakan diri aku kat poli nie...jeng2~~
hahaha 
bila pergi kelas tadi lepas gak la rindu aku kat budak2 sengal nie..hehehe... *aku rinndu tao kat korang hahaha*
ader yang tanye kenape otak aku mereng????
hahaha
sorrryyyyy bebeyh...
ader pekara yang patut kita simpan sebagai sebuah rahsia.... *kalau selalu bagitau korang.... nanti aku ta ader rahsia la KANNNNN!!!!
walaupun korang yang rapat dengan aku sory oke!
thanks la korang caring pasal aku heee... macam2 citer keluar kan....citer aku holiday overseaaa.... *overseaa la sangat kan.... citer aku tunang... kaweh la.... ntah merapek2 yang kuar.... *padahal trick aku ngan Cik.Myra Wizan na kena kan Cik.Afina roslan...hahaha sorry Cik.Afina Roslan.....
thank la kat cik.Aini yang suke tanye soalan yang same jekkkk....
and Cik.Eka yang bagi support aku balik merlimau nie kan dye pun seorang blogger... thank sangat *klik kat name Cik.Eka kalau na tengok belog dye follow la skali ukeyh =D 
sekarang focus kat study ukeyh cik.zaza zakaria harap aku boleyh lalui keaadaan yang menyedihkan bersama kawan2 aku...
aku sayang korang weyh...
specially you sis cik.ayen roslan , cik.tykah khairuddin n you lah cik.fiza buang
:*

notasampah : Cik.Zaza Zakaria fighting!!!!

CINTA

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 0 mereka yang cantik dan kacak Links to this post
bila cinta itu lahir dalam hatimu peliharalah cinta sebaiknya..jangan kamu nodainya dengan mengagungkan nya lebih dari cintamu pada Yang Maha Pencipta...pasti cinta yang kamu pelihara itu mudah goyah...
dan bila kamu menyintai seseorang itu bimbinglah dia ke jalan yang di redhai NYA...kerna cinta itu jua yang akan kamu ketemui disyurga~
notasampah : bukan kekasih yang ku cari tapi suami dan khalifah yang mampu membimbing kelurgaku nanti =D

Wednesday, October 12, 2011

mencari ketenangan dalam membuat keputusan

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 0 mereka yang cantik dan kacak Links to this post
arghhhhhhhhhhhh!!!!
seminggu aku ponteng kelas perghhhh~
ada berani???
nekad tak aku???
hahahaha~
sorry r bebeyh2 ku sekalian =D
tekanan siak dok sane....nak cerita kat korang pon susah.....biar aku simpan sendiri...cuma bagi aku masa ntok berfikir tentang masa aku nie...sama ada nak teruskan atau fullstop!
okeyh.....dah..dah...
haishhhhhhhhh~~~~
banyak yang belaku kat aku....boleh checkin kat tg rambutan taok!!!
sooo aku balik seremban nie na cari ketenangan...
dan tolong bantu aku bila aku da okeyh jgn buat mcm nie kat aku lagi~~

notasampah : i wish that its a dream and when i wake up everything become normal again :')

Thursday, September 15, 2011

sepetang bersama peniaga dan anak~

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 0 mereka yang cantik dan kacak Links to this post
home sweet homee....weeee~~
bahagianya dirumah...bersama family dan boifrend! 
aha!
indahnya hidup!
bila dah balik nie normal la iidop alu balik an2x..
haha~
makan minum semuanya terjamin~
haha!
=D
merindui zaman kecik2x dulu tolong bonda buat kueh 
*tolong sepahkan barang lalala
hehe hari nie memori tue kembali
ROTI JALA!!!!
tapi just kali nie jamu perot sendiri kalau dulu ntok org lain makan~
itu la idop si penjual~
hahaha
:')




:
:
:
:
:
:
v
notasampah : miss u la pulak...n babe! be strong keyh aku n sibling yg lain ader ngan ko!
tue la lelaki habis madu sepah dibuang!

Sunday, September 11, 2011

jiwa kacau!

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 0 mereka yang cantik dan kacak Links to this post
Aku benci bila aku dah jadi celaru macam nie..semua ta kena..keje aku tido sepanjang masa...''tak de ke keje yang aku boleh buat????!" 
sumpah aku rasa aku da macam penagih dadah yang tak dapat barang!! lemah seluruh tubuh badan...
dan kadang2 aku perlukan bonda kat sisi aku...aku nak peluk bonda aku nak berborak dengan bonda tentang semua masalah aku..tapi aku tak nak bonda risau...tau je la perasaan seorang ibu kalau dah tau satu2 nya anak perempuan dye tengah celaru~ ntah ape2 la bonda pikir nanti...sedangkan aku sendiri ta tao ape masalah sebenar aku.... 
dan kadang2 aku rasa macam nak lari dari sini duduk jek kat tempat yang mana boleh tenangkan aku~ dan kadang2 aku rasa macam nak join jek kat spital bahagia tue...dorg yang kat situ ta payah pon nak pikir2 benda nie semua!!! 
kusut!!!
aku nak marah tapi tak terluah~ nak nanges dah takde air mata lagi dah... kawan???? hah! will they understand me??? no lah! dorang dah enjoy dengan hidop dorang mana na pikir aku dah~
aku berubah???? 
yesss! aku memang dah berubah! aku nak berubah jadik orang yang tak nak pikirkan orang laen lagi! live with my own world! haha puas! aku tak kacau ko...ko jangan kacau aku.... walau sekali kau hembus~ kau akan rasa sakit seperti sembilu dalam daging kau...aku tak kan balas semuanya tapi aku akan balas sikit demi sedikit sampai kau melutut kat aku dan baru kau tahu nilai seorang insan!
 kejam???? 

dunia sekarang nie kita kena kejam sebab kalau tak..orang akan pijak kepala kita sampai lumat~ 


:
:
:
:
:
notasampah : will u gone from my life? i'm suffering thinking u, dreaming u, n missing u~

Saturday, September 10, 2011

tukar link??? kenapa pula nie???

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 2 mereka yang cantik dan kacak Links to this post
Assalamualaikum readers...n bloggers.. =D
heh!
kenapa dah tukar link dari akujiwakusut kepada cikzazazakaria???
long story la~
orite...
Sebab utamanyer aku dah bosan~
aha!
senag ta aku jawapan aku???
senang kan~ semudah ABC..
lalalala~
orite!
sebab menyokong aku tukar link nie sebab......
lecture aku~
why???
yeahhhh...
meh na story mory siket~
aku nie keje suke sangat seragam jek barang2 aku nie kan~
so senang la nanti keje aku~ tak la serabut otak kan....
oneday tue mase aku jmpe lecture aku na mintak note..aku bagi la pendrive kat dye...dye pon tengok la name yang aku letak kat pendrive KUJIWAKUSUT~ then dye cakap la "kenapa lar awak letak name pelik2 nie..tak baik tau~ *lembut jek dye cakap~* bila orang banyak sebut name tak baik nie nanti boleh jadi yang betul kat awak~"
ceng gitu ler ayat dye~
haha sayang jugak lecture aku nie kat aku aha!
dye takot kot aku sewel~
hahaha
tue la sebab dye aku tukar link bagi name yang elok2 siket~
haha!
:
:
:
:
:
:
:
tekanan melanda~ bila susah nak jumpa SAHABAT bila susah~

Monday, September 5, 2011

kembali bertaut~

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 0 mereka yang cantik dan kacak Links to this post
assalammualaikum~~~
raya???
entry lagi~
yeayyyy mesti korang muak an??an???
haha..
meh sini na citer cket jerrr~
last update da citer pasal family sekarang turn citer SAHABAT lak~~
weee~
dulu...dulu...dulluuuuu an~
kitorang ader salah faham ciket~~
tapi an sekarang............
tarararararararraaaa
:
:
:
:
:
V
thanks yunk ko banyak bersusah utk kita!


bbf forevar~


bff la weyh!


so many story la~


it wont happen again~


wiff cikgu la~


classmate 5 Cem


just smile!


baru berjinak2  jadi model




forgive me :)


kami sangat comel!


miss u la!


love u bebeyh!
:
:
:
:
:
SOOO....SORRRYYYYY~
:'(

Saturday, September 3, 2011

u n me

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 0 mereka yang cantik dan kacak Links to this post
bnyk cemera na kne pndang aha!
my howt sis



org dok bkr api dye dok amek gmbr...

model termaahal nie

tggu api~

berejam tggu na idop an api

meet my abg ngah (bju belang) n abg eijal (purple)

nie abg kacak blanje nasi lemak antarabangsa kat bnda hilir~~

podih mato den haa~

model termahal abad ini~

along rindu sape la tue

angah penat sgt tue

cara2 na bakar api~

sementara na wat BBQ 

renjis2 cket~

meet my big bro!

maen bunga api~

aksi terlampau~

rakaman untuk filem terbaru

abg ngah ngah tnjuk cara na bakar ayam~

meet my abang2

okeyh their are my "abang2" , sis , aunt , n uncle ~
nie bru 5 family ader 10 family lg ta join kitorang~

 

It's from HEART Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea