Saturday, June 18, 2011

entry semperna hari bapa and birthday my lurvly sistar !

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 0 mereka yang cantik dan kacak Links to this post
assalammualaikum!! senyum :)
aha!
ukeyh sekarang nie menaip dengan sebelah tangan hahaha.... jari aku makin ukeyh la kan.... ha ah ukeyh la sangat kan sampai bonda pun kesian ngan aku...waaa... terharu bhai :')
korang hader???? tettttt....
back to my entry...ekceli aku compius gak r...hari bapa nie biler ea?????
tapi...ader aku kisah??
sebab bagi aku hari2 hari ibubapa...sebab dorang sentiasa ada dengan aku... cuma kita jekk r sedar or ta bertapa besar pengorbanan dorang kat kita...kalau ta der hari2 spesel nie compo r kita nie jadik anak ta mengenag budi nyer....
bila ader hari2 spesel nie...ader la citer khas ntok ingat dorang ta kira r dorang hidup agi or da mengadap Illahi.....yang da tader tue... yang kita mampu adalah menhadiahkan AL-Fatihah~
hm...so di sebabkan ader kesempatan nie aku bersyukur and berterima kasih pada ayahnda aku yang banyak berkorban untuk 3 orang anak nyer yang nakal and ta abis2 memeningkan kepala ayahnda...heee :)
banyak pengorbanan ayah kat kami 3 beradik yang tak mampu untuk cik. Zaza ungkapkan satu persatu sebab itu la yang menjadikan kami sedar diri..setiap air mata ayahnda kerna susahnya membesarkan kami... cik.Zaza berusaha untuk membahagiakan ayahnda n ibu dengan kejayaan kami 3beradik... AMIN~

:
:
:
ukeyh keluar dari citer sedih aku...merantau lak kat citer 19 jun 1992...jeng..jeng..jeng...lahir la baby comel lagi kiut miut...anddddddddddddd......
sangat nakal.....
huahuahuahuahuauauauauau.......
iaitu LADY ANN....
tadaaaaaaa....
Allah selamatkan kamoooo...
Allah selamatkan kamooo...
Allah selamatkan LADY ANN...
:
:
:
:

horayyyyy....sekarang ko da tua.... da 19tahun da.....
kita bersahabat un da..... 4 tahon.....
selamat babe! semoga ko dapat ape yang ko hajati....
and keep smile :D
:
:
:
:
nota kaki : citer personal taste ngan merry me! mary mane howt????
pesanan penaja click
l
l
l
V

Wednesday, June 15, 2011

rutin mencarut

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 0 mereka yang cantik dan kacak Links to this post
okeyh assalammualaikum...sebelum aku lepas kan carutan seth tan aku....baek aku bagi salam dulu..kan kene hentam macam aku bukan islam lak kang...ukeyh...
shial..gampang..bangang..buduh...luck nut..lahabau..nate berok!!!!!!!!!stupid!! okeyh aku ta pueh ati lagi na mencarut nie tapi malas lakkk ta taip....memang na bagi penyepak jek kan...
dengan muke comel ko tue and tanpa rasa bersalah ko leyh sengat aku????!
baget muker comel! leyh ko suke ria lepas sengat aku ea!!
damn!!!
pepagi lagik aku da bgon kol 3 pagik lak tue ko ader??...damn! dah la aku sorang2 jek seb baek der lak mangsa aku sekor nie..ahahahaha milo *kucing manje aku a.k.a nyawa aku*..tido atas lappy aku nie..hammmboiiii suker ko ea tidor berkatilkan lappy aku ea,,,naseb ko la milo...
pe lagi dengan tanduk kubau,,,aku kaco dye tido....hahaha memule tue cuak gak r aku gerak dye leyh ta bergerak...eh mampos da ke kucing aku nie??? aku angkat dye then aku goyang2 kan dye...baru la dye bagi respon menguap mcm rimau...haishhh ikot pragai sape r ko nie milo...*aku jugak....tido mampos* then.........
aku ingat na la buat baek kat bonda aku pepagi bute nie kan...then ayahnda ngan kereta kuda kesayangan dye g keje..aku ta der keje bagi la ikan makan sebab dorang da macam ikan lemlumbe jek dok melompat2... lepas tue tengok adik aku berjalan kesedihan tue merangkak g skulah dye a.k.a ex skula haku...sooo....
dengan mood yang baek aku tibai la penyapu kat dapor...sapu la umah....tenok lak laman umah aku yangcomot tue tergerak r ati aku na kemas laman umah..sedang aku syok susun slipar yang bersepah dek dikerjakan oleh kopi *sekor agi kucing aku betina tapi cm jantan sker lepak luar malam2 bute ntah ikot pragai sape la ko nie* haku jugak....
zappppp....
aku ta tao r la kan ko ke sedara ko si penyengat yang baek ati bagi ekor ko yang pasan howt tue kan...
memang aku suker mencarut pepagi buta nie... seb baek aku senyap mencarot lam ati jekk r kan..t mcm kilat lak bonda dok sebelah aku...huuuhhhh saket kene sengat nie memang lazat...denyutnyer sampai skunk ta ilang agi skrg nie jari aku da bengkak and da macam belon....kalu di rasa cam mampat jekkk.....sooo aku diam jekkk...haha buduh!

keadaan jari aku..plaster tue ne elak bise dyer merebak...buget cm kne bisa ular...
weehuuuuu~
ukeyh skunk aku da tkot pg td ok jek..skunk bengkak n susah na gerak!! sakit!

moral dari story aku nie
:
:
mata tue tengok selipar bukan tengok abang bujang rumeh ujung tue g keje...gatal lagi... padan muker ko!!!
jom tengok wayang------------->





Sunday, June 12, 2011

st.sungai gadut

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 0 mereka yang cantik dan kacak Links to this post
semalam ta plan un na gi memane...tetibe lak lepas beli sarapan bonda memekak suroh siap2 pakai baju kurung bagai....haishhhhh!!!!!
dah siap2 baru r bonda bagi tao na g kenduri cukur jambol anak kepada sepupu aku....name???haha lupe lak...agak lame lepak kat jelai tue..dengan muka sakai aku...haha satu hari ta tido..
alolololooooo...comelnyer....sayang la..rambot trojan da botak dik...hehehe

pas tue g kenduri dari pagi sampai petang memang aku cam tunggul je la an..ta tolong orang pon hahaha....mase balik aku gunakan dengan cermat...Membuta..zzZZZzzzzZZ..hahaha :D
sedar2 jek aku ingat da sampai umah..harammm...bonda ngan ayah bawak kitorang 2beradik dating satu family kat stesen komuter sg.gadut yang baru bukak tue...berejam gak tggu tren sampai....aku ngan adik aku bgi la peluang dorang dating...huh!!1melepas nak tengok shin chan ngan doremon...T__T
balik jekkk aku sambung tidoooo hahaha balas dendam kat dorang dera aku ta leyh tido semalam...agagaga....
l
l
l
V
click okeyh :)






Friday, June 10, 2011

samsung corby

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 0 mereka yang cantik dan kacak Links to this post
cun ta???
sejak biler lak berubah hati na ke enset nie???
sejak aku tegok citer korea "YOU BEAUTIFUL" ala...... yang Jang geun suk ngan  awex dye Park shin hye tuee....hahaha
first tengok nenatang enset nie hmm not bad la kan,,, tapi dah lame2 tgok macam tetarik lak hahaha
harga??? haish...aku g usha nak dalam 5rat...fuhh semangat....gugur jantung aku..hahaha
:
:
:
:
clikck kalau nak tao lebih lanjut okeyh sangat comel menatang nie tao!!!!
:')
:
:
:
:
V





Thursday, June 9, 2011

Kursus bukan teknikal di politeknik di percepatkan

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 0 mereka yang cantik dan kacak Links to this post
Kurang tempoh pengajian selaras tambah tenaga mahir


PUTRAJAYA: Tempoh pengajian kursus bukan teknikal di politeknik seluruh negara akan dipendekkan kepada dua tahun berbanding tiga tahun sekarang, bermula pengambilan tahun ini, kata Menteri Pengajian Tinggi, Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin.

Beliau berkata, langkah memendekkan tempoh kursus bukan teknikal itu selaras dengan pelan transformasi politeknik untuk melahirkan lebih ramai pekerja mahir tempatan.
“Kursus bukan teknikal seperti perdagangan, hospitaliti dan menjahit tidak memerlukan sehingga tiga tahun, ia boleh dipendekkan sehingga dua tahun.
“Langkah ini juga akan dapat mengurangkan ‘hutang’ pelajar yang terpaksa membayar kos pengajian sehingga tiga tahun,” katanya kepada pemberita selepas menyaksikan majlis menandatangani memorandum (MoU) antara Jabatan Pengajian Tinggi dan Mesiniaga Sdn Bhd; Ericsson Berhad; Institut Perbankan dan Kewangan Islam Malaysia serta Association of Chartered Certified Accountants (ACCA) Malaysia.

MoU itu membabitkan beberapa aktiviti antaranya kerjasama program akademik, latihan industri bagi pelajar dan sangkutan pensyarah serta pembangunan kurikulum dalam bidang perdagangan dan elektronik yang juga teras kepada sistem politeknik.

Mohamed Khaled berkata, langkah itu juga dijangka dapat mencapai sasaran 1.5 juta pekerja mahir menjelang 2020 dengan 680,000 pekerja mahir atau 45 peratus pekerja yang mempunyai kelayakan peringkat diploma.

Beliau berkata, ketika ini hanya 28 peratus pekerja di negara ini terdiri daripada pekerja mahir berbanding kira-kira 40 peratus di negara maju.
“Kita mahu melonjakkan politeknik sebagai institusi peneraju dalam bidang pendidikan dan latihan teknik serta vokasional setanding dengan universiti.

“Justeru, pelan transformasi ini juga bertujuan meningkatkan lagi kebolehpasaran graduan dan mewujudkan persepsi positif di kalangan masyarakat terhadap politeknik,” katanya.

Beliau turut memberi jaminan kualiti pengajian politeknik tetap berkualiti walaupun dipendekkan dan memastikan yuran pengajian terus kekal rendah iaitu kira-kira RM400 setahun.

Pada masa sama, Mohamed Khaled mahu politeknik mempertingkatkan hubungan dengan pihak industri yang akan dapat mengukuhkan lagi institusi itu sebagai peneraju pendidikan dan latihan teknikal serta vokasional.

“Kerjasama dengan industri sekali gus dapat membentuk dan menjamin kualiti program, akademik yang ditawarkan selain membangunkan instrumen penilaian dan kurikulum pengajian politeknik secara berterusan,” katanya. Petikan Berita Harian 31 Mei 2011

:
:
:
Betul ke???haishhh untung la... :) tapi bacth aku ke??? bacth sesi dis 2010??
compius???
?__?"
sila kilk okeyh :)
l
l
l
V






Wednesday, June 8, 2011

bela twit..twit...

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 2 mereka yang cantik dan kacak Links to this post
haiii!!!!!!!!! eh..assalamualaikum.. '__'
entry kali nie sikit jekk untuk promot laman sooosial saya ;)
saya suda bela twit..twitt..sekarang..hahaha...saje ta der keje nak buat tambah la satu lagi laman soooosial saya..hehe meh folow saya nanti saya folow balik okey :)
:
:
mukabuku saya add la keyh ;)
:
:
burung twitt twitt
twiter
:
:
jom tanya soklan
saya suka jawab soklan :)
:
:
sila klik okey :)
I
I
I
V








notakaki : kalu rajin join la eak... :)
 

It's from HEART Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea