Saturday, July 30, 2011

ramadhan~

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 0 mereka yang cantik dan kacak Links to this post
"pintu syurga dibukakan,
ditutup pintu neraka,
dibelenggu syaitan yang durjana,
dihentikan azab di pusara"


nikmatnya ramadhan itu~
assalammualaikum.....
pejam celik pejam celik..da nak puasa kan2x....
ehem2 pose da ganti lum???
ahaks..
ganti pose nie bkn ntok perempuan jek tao...lelaki pon ade gak yang terBUKA pose tengahari taon lepas...bersebab ke tak bersebab ke...harap da ganti la yer...malu la siket kat adik2 kecik yang dapat pose penoh.... heee peace yo~


hahaha...
macam2 fadilat ramadhan nie taok...!
contohnyer sembahyang terawih~~~
bermula dari malam pertama hingga la malam terakhir ada makna dan hikmahnyer ao kalau kita buat terawih....
pastue kita ada malam LAILATULQADAR~ malam seribu bulan...
ciri2 nyer...
malam tue kita rasa nyaman yang kita tak pernah rasa....tenang jekkkk...
pas tue setan ta der..so..SYAITAN nie ta la goda korang na buka pose tengah2 hari tue,,,,yang adernyer NAFSU.....
hahahah......
banyak lah lagi.....tak tercerita la...tapi kalau nak tahu banyak tanyalah ustaz ke ustazah ke...atau yang lebih arif....
lastly.....
SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN!!!!!
pose penoh tau!


ayah!

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 0 mereka yang cantik dan kacak Links to this post
Ketika berjauhan
                                                                      Masihku rasa... hangat kasihmu ayah
Betapaku rindukan redup wajahmu
Hadir menemaniku
Terbayang ketenangan
Yang selalu kau pamerkan
Bagaikan tiada keresahan

                                                                                Walau hatimu sering terluka
Tika diriku terlanjur kata
Tak pernah sekali kau tinggalkan
Diriku sendirian
Ketika ku dalam kedukaan
Kau mendakap penuh pengertian
Di saat diriku kehampaan
Kau setia mengajarku....erti kekuatan
Terpancar kebanggaan
                                                                    Dalam senyummu....Melihatku berjaya
Bilaku kegagalan 
Tak kau biarkan...Aku terus kecewa
Dengan kata azimat
                                                              Engkau nyalakan semangat
Restu dan doa kau iringkan

Terbayang ketenangan
                                                               Yang selalu kau pamerkan
Bagaikan tiada keresahan

Tak dapatku bayangkan
                                                                                             Hidupku ayah
Tanpa engkau di sisi
Semua kasih sayang
Yang kau curahkan
Tersemat di hati...
AYAH - AEMAN






notasampah : terima kasih ayah sebab menjaga n menbesarkan kami selamat ulang tahun kelahiran ayah!!

Thursday, July 28, 2011

na melancong sorang2 boleh ta????

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 0 mereka yang cantik dan kacak Links to this post
assalammualaikum~
hmmm...teringin lak nak lari dari tempat yang cik.Zaza Zakaria da biasa...na lari dari dunia yang bosan nie....tempat yang mana tak ade orang kenal cik.Zaza Zakaria...tempat yang family...kawan2...tak terpikir na pergi....take some rest~
just only me~
keluar dari sindiran...
keluar dari kutukkan...
keluar dari tertawa dari orang laen~
keluar dari masalah dunia~
keluar dari kerja2 yang menyakitkan hati~
keluar dari semua yang buat aku sakit hati~
kalau boleh aku nak pergiiiii jaooohhhhhh~
buat2 tak kenal dengan semua orang yang aku kenal....
BOLEH TAK????

Sunday, July 24, 2011

fiuhhhhh~

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 0 mereka yang cantik dan kacak Links to this post
assalammualaikum~
uhuuukkk...uhhuuukk...berhabuk yer tapak belog sape r nie an22x...
hahahaha....
hmmmm
macam story na citer sebenarnye~
tapi an2x...
cik. Zaza Zakaria citer yang boleh citer je la~
hahaaaa
2weeks cik. Zaza Zakaria kluar overnite ngan roomate penatnyer~...
da la jadi penunjuk arah ta btol...hahaha naseb la jalan2 jugak kan2...
nah amek la pic dye an2x...
but nie pic 1st weeks...second week nyer blom msok lappy lgi~
heeeeeee~










notasampah : pelakon layar.....ngoh, chik, teh, anje, adik and last kecik huhuhuuu
:')



Friday, July 22, 2011

formspring.me

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 0 mereka yang cantik dan kacak Links to this post
Ask me anything http://formspring.me/zaza6629

Monday, July 18, 2011

mimpi~

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 0 mereka yang cantik dan kacak Links to this post
assalammualaikum~
hye awak....
dah lama saya tak amek tao pasal awak lepas kita pisah...saya pun ta pernah pikirkan awak....tetibe jek semalam saya mimpikan awak...awak cakap awak rindukan saya...awak perlukan saya.. awak sayang saya.....weeee...happynyer....
tapi dalam mimpi saya...awak sakit..muka awak pucat...awak lemah...awak just terbaring jek atas katil tue....dan awak tinggalkan saya lagi kan dalam mimpi tue....
terima kasih..sebab buat saya terpikirkan awak lagi!
terima kasih sangat!

Sunday, July 10, 2011

terkejut la!

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 0 mereka yang cantik dan kacak Links to this post
assalammualaikum!!!
hye.....smue...hehehe...minggu nie agak mereng siket...yelah kat sini asyik gelak jek walau ada duka tercalit kat hati cik.Zaza nie.....budak2 housemate cik.Zaza memang kecoh...haha kalau korang dok umah sewa cik.Zaza nie walau seminit mesti korang ta henti2 ketawa.....tebahak2 punya la...sampai sekarang nie pon masih gelak2 lagi tao...sayang korang la!
okeyh...tajok entry nie ekceli ta kene mengena pun...hahaha tapi ader la siket2....hehehe mereng kan...hmm..ari nieyh cik.Zaza g kelas jap jekkk..punya la jaoh berjalan alih2 kelas 2-3 minit jekk tapi okeyh la ta mcm sem satu dulu hahaha hari nak kenalkan diri masing..naek muak ngan smue tue..walaupun penat tapi biasa la.. setiap sesuatu ader kelebihan and ader kekurangan kan2x....teeettt...tamattt hahaha...
nie na citer lak mase kat jabatan perlancongan ngan perhotelan (JPH) tadi...perhhhggggh.... muka baru jek kot..*macam lah aku kenal semua budak2 JPH kannnn...hahahaha...elehhh tengok kad la....hahahaha
comel2....cantek2....lawa2x...ensem2...smart2x...
terasa kerdil lak tadi hahaha....yelahh... cik.Zaza mana la cantik cam dorang.....suke sangat tengok.....*suker tengok jek keyh....
hehehehe







notasampah : takot ngan kejadian kat kolompor tue.....hope reader ta der join ea..... senyum sayang wat reader....be strong cik.Lady Ann :)

Thursday, July 7, 2011

fuhh kanan fuhhh kiri!

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 0 mereka yang cantik dan kacak Links to this post
assalammualaikum!!!!!
fuuhhh...fuh..fuh.... besawang berhabuk dah belog aku nie....hehehe...
kini cik. Zaza kembali dari ber tapa..hahaha... okeyh amat la bz skunk nie coz baru pindah umah sewa.. ehem..ehem... 
hahahaha...angkut barang buang barang...smue jadi keje kami.... ehhh kami??? haah laaa.... kami..8 orang tao! haha ramai3x...memang riuh la umah nie... cik. Zaza rase antu un takut ngan kitorang kot..hahaha..yelah kitorang nyer perangai pun kalah antu...nyilai malam2...hahaha...
sekarang da sem 2...kebnyakan yg cik. Zaza blaja adalah praktikal...macam front office practice .... western and eastern cookery...housekeeping managent...blaaa...bla.....
hahaha
pullstop bab blaja...
sekarang nie...sebelom terlambat la kan aku na ucapkan selamat pengantin baru!!!!!! buat TOMOK dan AYU.... taniah2x!!!!! dengan sekali lafaz jekk tomok sah jadik suami kpd ayu.... cik. Zaza doakan semoga tomok dan ayu kekal bahagia hingga ke akhir hayat....AMIN~
enjoy.....
:
:
:


:
:
notasampah : smart baju purple ayu....

 

It's from HEART Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea