Monday, December 31, 2012

hye 2013 .. bye 2012

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 0 mereka yang cantik dan kacak Links to this post
hye..hyeee.. byee..byee... *cettt 
maaff suara agak tidak mengizinkan untuk karoke lagu yang pernah dipopularkan oleh ezlin... hehe hari nie adalah hari terakhir untuk 2012 yeayyyy !!! its new year!!!!!
butttt......
mana ade orang ade kelas time nie !!! arghhhhh... tapi aku ader kelas pulakk haishhh kacau my personal time... ohhh man !! anyway naseb baek laaa kelas tue tak stress sangat..

taksiuman gara2 kene settup balik RC

back to our topic.. macam-macam yang aku hadap untuk 2012 even sekarang pun masih hadap masalah lagi... yelah trouble is a friend kann.... memang melekat la trouble dengan aku.. entah bila la dia nak jadi musuh aku *amboi
hmmm harapan 2012 pun tak tertunai lagi... ape dia???? *shuuuuuuu its secret hahaha... so disebabkan tue aku tarik harapan 2012 tue ke 2013 *lalala
jadi aku pun harap 2013 nie lagi baik dari 2012..

Tuesday, December 18, 2012

alarhhhhai

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 0 mereka yang cantik dan kacak Links to this post
okeyh first day aku masuk kelas hari nie mengadap satu persatu muka-muka "classmate" ceh na tunjuk yang aku memang "care" kat dorang *tettttttt.. hahaha. Sampai jek tadi macam biasa interview dorang pasal tempat LI sebab mood LI ta abis lagi... fuhhh~ macam-macam story aku dengar... okeyh not bad la memori yang dorang dapat... 
then kitorang pun ke tempat sepatutnya.. as usual aku mestilah dengan kembar aku dok story mory hal-hal berkaitan negara kami.. tetibe lecture masuk... jeng..jeng..jeng...
fuh... first time aku dapat 3 orang lecture dalam satu subjek.. ko ado? ta ado kan... hah amek ko.. lecture lak yang memang kitorang ta leyh masuk kepala lagi sebab tak kenal sangat... tapi kata orang tak kenal maka tak cinta... *tetttttttt... hahaha
untuk subjek commercial nie we're divide into two group.. *amboi.. 
lucky... sebab aku dapat satu group ngan kakak and kembar aku.. but unlucky sebab group aku alaaarhhhai...
sebelum nie kami dah pernah cooperation together tapi.......
hm ..
so ntok sem nie aku harap sangat dorang okeyh sebab dah ade pengalaman balik dari LI kannnn...

don't just make you way but make our way :)




nota sampah : aku dah bayar yuran larhhhhhh ! kenapa tak dapat daftar lagi !

Monday, December 17, 2012

tamat

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 0 mereka yang cantik dan kacak Links to this post
30 november 2012 tarikh terakhir sepatutnya aku berada disana 
tapi aku masih di sana hingga 7 disember 2012
itu semua kerana kasih sayang yang mereka tunjukkan pada aku
** Kalau dulu hati rasa perit meneruskan rutin yang aku sendiri tak tahu kenapa aku setuju meneruskan ia.. tapi kini aku mulai rasa rindu mendalam untuk terus berada disana.. Tempat yang banyak mengajar aku kehidupan.. tempat yang melahirkan kasih dan sayang walau tiada pertalian persaudaraan.. aku rindu hilai tawa mereka, senda gurau mereka... aku mudah menyayangi seseorang yang menunjukkan kasih sayangnya pada aku, jujur aku memang begitu dan aku tak mudah melupakan sesiapa yang pernah aku kenali.. 
kalau dulu aku benci bila dikejutkan untuk memulai rutin aku disana, aku pasti mengomel sendirian kenapa aku pilih ini jalan hidup aku????


Melihat wajah-wajah mereka aduh seperti jarum jam tersangkut untuk meneruskan perjalanan detiknya. aku paling benci untuk berada lama disana.. tapi itu dulu sebelum aku mengenali keluarga itu. sebelum aku merasai kasih sayang yang mereka berikan. kini jujur aku merasai peritnya berpisah dengan mereka, takut andai mereka melupai aku.. cemburu jika mereka menemui penganti aku.. 

rindu ayahnda... (T_T)
notasampah : dalam kesibukan yang aku alami ada rindu pada mereka :')

Tuesday, September 25, 2012

otak tak center

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 0 mereka yang cantik dan kacak Links to this post
nahhhh ambek ko ...
 member2 aku semua nie otak dye tak center sampai aku pun dah jadik macam dorang .. life macam kitaorang jek yang punyer .. pagi senyap malam memekak .. adoiiihhhh 
rumah dah la kat puncak kalau kene petir tak ke sia2 hidop 20 tahun ..
kat temapt keje pon boleh bawak perangai tak center tue ..
naseb la "abah2" kat tempat keje boleh tahan gak tune dorang ..
same2 tak center gak otak dorang ...

rembat uncle pnyer "moto" na merempit .. kau ado ??


orang lain punyer lahhh dok heboh nak balik umah awal kalau dapat shift malam...
 tapi ngan "abah2" aku nie dok excited jaming kat port dorang...
ehhhh leyh lak siap bawak anak buah g test suare join jamming ngan dorang 
*hawau jek ...

time kerje leyh lak memekak karok sampai pecah sore ..
ade lak yang samapai meleleh air mate ..
*feel lagu punyer pasal
ohhh hoooooi hoi....
hahaha
  
lepak kat studio jamming ...

kalau ngan "abah" aku pulak siap kurung aku kat "rumah" tak bagi aku merayau time kerja ..
*sanggup campak semua kerja kat aku na tengok aku dok diam2 kat "rumah"
jangan ingat "abah" jek ader .. "abang" dengan "akak" pon ader ... tune dorang lagi lah.. ke laut ... memang dorang otak tak center langsung ... hahaha 
"tok abah" lagi larhhhhh
*kehkehkeh

"abah2" ngan "abang" lahap makan pizza sebab "tok abah" belanje :)

nota sampah : nanti ade mase aku upload gambar "family" aku :)



Monday, August 27, 2012

latihan industri , ramadhan , syawal .

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 0 mereka yang cantik dan kacak Links to this post
assalammualaikumm .. 
lama tak menjengah blog .. almaklumlah sejak buzy memanjang nie .. alhamdulillah aku sihat dan makin bertambah sihat hahaha .. * paham2 sudah la ye ..
haish .. tak tau nak cakap .. badan nie makin bertambah2 comel lak .. nak kata makan dedak ... aku makan nasi ..
melampau - lampau lak naik dia .. 
T.T
LATIHAN INDUSTRI
alhamdulillah aku dapat tempat kat area2 Ayer Keroh ... dan tempat tue pun terima aku dengan baek .. thanks god i got new dad .. new sis .. and new brother ... and got my grandfather 
dorang semua macam family ... aku suka tempat latihan industri aku sekarang nie .. aku rase macam kerja ngan family ..
RAMADHAN ??
first day ramadhan aku kt tempat kerja .. best giler walaupun macam kabot sikeyt sebab first time kan .. hehehe ...
yelah aku pernah gak jaga stall jualan2 nie tapi untuka kau sorang yang jaga tue memang tak pernah lah kan ...tetibe lak aku kena jaga sorang2 tak ke terhuyung hayang aku jaga stall tue ..
hari2 buka puasa ngan member2 tempat kerja .. penat ?? memang penat tapi happy ... sebab ramai ngan meriah ...
SYAWAL ??
first syawal aku sambut kat tempat kerja perghhh ...
sedih tak ??
hahaha ...
best sambut kat tempat kerja kitorang ..
haha yang penting aku dapat duet raya :)

Wednesday, June 13, 2012

fantasi

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 0 mereka yang cantik dan kacak Links to this post
fuh kiri , fuh kanan ...
huhhhhh~ 
bersawang berhabuk blog aku nie . lama gak kan terabai .
 hehehe 
bila dah cuti semester nie biasa la kemalasan melandaaa ...
hmmmm

FANTASI ??!
semua orang mesti ade cipta alam fantasi dorang sendirikan ??
hehe
termasuk aku lalalalala 
hehehe (^_^ ;)

istana besar , ader puteri cantik , ader putera kacak , kuda putih bla ...bla ...blaaaaa

huhhh~ 
semua orang harapkan yang dunia ciptaan dorang boleh jadi nyata kannnn
tipu la korang tak pernah harap kan . mesti terlintas punye kat fikiran korang 
" kenapalah benda nie tak jadi realiti ... kan best kalau betul2 ader haishhhhh "
(-_-")
kaaaaaannnnnn
tapi hati2 dalam dunia fantasi korang . kalau terlalu taksub sangat nanti korang terkurung lak dalam dunia fantasi yang korang cipta tue .

kalau dah sesat dalam dunia fantasi boleh jadi gilaaa

haishhhhh ~
tak lame lagi dah na start praktikal . cuti nak abis dahhhhhhh ~
haaaaaaa
MALASNYAAAA !!!!


Monday, April 30, 2012

trip DHK 3C

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 2 mereka yang cantik dan kacak
hye . hye . hye .
:)
nak tahu ape tue MIHAS ? MIHAS tue adalah MALAYSIA INTERNATIONAL HALAL SHOWCASE .
disebabkan aku amek subjek halal practice so aku pun kene join festival nie ngan classmate aku . festival nie bertempat di KL CONVENTION CENTRE . sepanjang pejalanan nak ke KL tue kitorang layan movie dulu hehehe....
tapi ade gak yang sambung wat air liur basi errr =.="




hahaha dpn belakang same jek
yang pasti aku akan dikejar mereka sebab upload pic dorg
HAHAHAHA !
hehehehe
sepanjang nak balik ke merlimau lak kitorang layan karoke .
papa rap kitorang karoke fuyooo ..
hahaha 
gempak ta ?
gempak ta ?
hehe








enjoy giler ngan classmate hari tue pakcik bas pon sporting gyler bila kitorang mintak karoke sekali ngan mintak bawak bas slow sebab layan karoke tak nak balik awal .
thank awww pakcik bas !
sore pakcik gempak gyler .
nanti ktorang ajak pakcik karoke lg okeyh :)
kitorang ade satu lagi trip 
trip to HIGH 5 TOWN
aku malas na taip banyak2 korang tengok la gambar2 :)





thank HIGH 5 TOWN bg roti freee  :)

Friday, April 27, 2012

angkat kaki . lari !

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 0 mereka yang cantik dan kacak Links to this post
assalammualaikum .
hye . hye . 
okeyh azab dunia aku bergelar " student " sem 3 nie dah abis . YA ALLAH leganya aku jangan cakap la kan . abis jek paper aku pukul 10.30 pg hari rabu 25 . April . 2012 . aku terus angkat kaki cabut . nampak tak kat situ bertapa aku excited na balik ???
hahaha 

gua cabot dulu !

time gua angkat kaki cabot . peghhhh gua rase nikmatnye !!! huh ~
sekarang nie pikir kerja . huh ~
azab baru lak nak kene hadap lepas nie .

harap esok lagi indah :)

Friday, April 20, 2012

final exam

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 0 mereka yang cantik dan kacak Links to this post
salam . hye !
minggu nie semua kengkawan aku tengah mengambil mood final exam . nescafe kat kedai aku boleh comfirmkan menjadi kegilaan pelajar2 politeknik .
tiada masa untuk berjimba2 , horey2 , melayan movie , games , dan lain2 .
termasuk aku !
kekusutan melanda disebabkan aku memang ta suke menghafal !
aku lebih suka pada practical dari teori huh ! -_-"
housemate aku akan menjadi mangsa aku untuk menerangkan semula nota2 yang ade .
hehe .

bertimbun lg nota nak kene hafal

jangan terkejut kalau lepas nie gua pakai cermin mata sbb bce note dlm gelap

gua dah ta larat tengok nota2

huh !
sekarang gua nak fokus kat study dulu . lepas final exam baru gua berjimba2 ngan sahabat gua , dan mereka yang paling gua sayang FAMILY gua !

-_-"



yeahhhh !

Wednesday, April 18, 2012

paintball or painball

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 0 mereka yang cantik dan kacak
salam .
hari nie ade karnival jabatan pelancongan dan hospitaliti .
so wajib la buat mini projek !
huh ! semak tang situ . otak aku sangkut , jem , biul lak bila dengar perkataan WAJIB disitu !
sebab akan belaku dimana ada individu bergelar SELFISH !
memang belaku ponnnnn !
tapi kesah pulak kan dorang nie . aku pon ta nak amek tao sangat . aku bukan balaci dorang teetttttt !
haha .
SENTAP ?
dah tutup blog aku g bace blog orang lain .
shuh ...
ape pon mini projek kitorang LAKU . macam goreng pisang panas ...
pembuat dough 
  
sporting ta dorang ?? heh !
 
terbalik lak hehe :)
meh beli dorang hehe :)
fuh fuh...


lepas karnival nie aku ngan geng2 lain g lak wat test kokurikulum kiteorang . hebat ? aku tao tue HAHAHAHA bangga kejap . ceh ceh . ade lak yang sentap kan . kesah lak aku !
test kitorang tak maen la bertulis nie . kitorang maen PAINTBALL a.k.a PAINBALL perhhhhh .
HEAVEN GYLER habaq hang !
perit dye jangan cakap la kan . aku dah dapat satu chop kat bahu aku perhhh nikmat gyler .


team encik lecture tea kwan do kami :)
hehehe best gyler maen bende nie tp sakit gak r .
jahanam baju kitchen aku !



 ktorang maen painball gune baju kitchen . korang berani ???? sekarang baju aku dah jahanam ! so brader yang confident gyler cakap leyh hilang uh cepat belanje saye McD ! haha
anyway THANKS to encik tea kwan do , brader pengadil , ngan akak pengadil sebab bg peluang ktktorang maen menatang nie next time serius nak maen lg :)


Wednesday, April 11, 2012

rindu sang pencipta

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 0 mereka yang cantik dan kacak
Sang pencipta amat rindu pada doa-doa hambaNYA . 
Berdoalah kerana Allah s.w.t amat rindu pada kita yang semakin jauh
 kerana
daripada DIA kita datang
dan kepada DIA jua kita kembali
hidup itu mesti
mati itu pasti
setiap permulaan pasti ada pengakhiran .



Monday, April 9, 2012

selamat ulang tahun

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 0 mereka yang cantik dan kacak

please take care your self . 
be healthy .
be strong .
:')


Sunday, April 8, 2012

semoga kekal bahagia

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 2 mereka yang cantik dan kacak

taniah buat kakak ku yang sudah bergelar tunangan orang .
adik doakan semoga kekal bahagia .
ta sabar menunggu hari bahagia akak .
sekarang menunggu giliran abang2 dan kakak ku yang lain pula menyusul .


notasampah : cantiknya kakak aku sorang nie . ta sabar pulak na kawen :P

Tuesday, April 3, 2012

wordless#4

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 0 mereka yang cantik dan kacak
"you smile when you're crying, you laugh when you're hurting by someone that you call love"

aku masih memerhati

Sunday, April 1, 2012

April itu penentu hidupku

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 0 mereka yang cantik dan kacak
selamat tinggal buat MAC dan selamat datang buat APRIL
semakin hampir pada peperiksaan akhir aku.
untung tak untung aku hadap 2 subjek semester nie.
nak tak nak aku terpaksa pastikan tiada subjek yang sangkut untuk sem nie.
ini penentu hidup aku.
aku tak mahu sia-siakan segala harapan dan usaha aku selama ini
~ sales and marketing
~ halal law practices
aku sangat berharap pada kamu.
aku akan berusaha !

i will always care ~

Thursday, March 22, 2012

i will forget you

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 0 mereka yang cantik dan kacak Links to this post
it's like this 
i will forget
from today on
you are...
just like have not meet
even if we meet in the future,
and it may not even be brief encounter

i'm fine
i already forgotten
i am happy in this busy world
here i have encounter love
love is like this
becoming weaker..and weaker
it will be forgotten by people

talking about love
there will be other coming
it will surely be like this
even if it hurts now
as time passes
the wounds will be healed

talking about love

there will be other coming
it will surely be like this
even if it hurts now
as time passes
the wounds will be healed

will be like this
i will forget
i will also like this


berjalan meneruskan langkah yang membawa menikmati masa hadapan

Sunday, March 18, 2012

date bersama kesayangan

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 0 mereka yang cantik dan kacak Links to this post
assalamualaikum...
sebulan tak balik apalah sangat kalau na dibandingkan dengan member2 yang duduk jaoh dari family dorang ader yang duk kedah, kelantan, kuantan, terengganu... dorang pon lama tak balik kampung...
tapi tidak pada aku...rindu pada bonda dan ayah tebal...aku bukan anak yang kuat.. aku mengaku aku manja dengan mereka..semua masalah..aku curah pada mereka...rindu pelukan kasih sayang mereka...mereke yang mampu tenangkan aku dalam keadaan amarah, sedih, celaru... 
aku sangat bersyukur dapat mereka sebagai orang kesayangan aku...

terima kasih datang jenguk farah :')

Saturday, March 17, 2012

cold war

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 0 mereka yang cantik dan kacak Links to this post
assalammualaikum...
sorry la keyh kalau ade classmate aku yang bace nie then terasa hati ke hape ke...
aku just tulis pada pandangan aku...bukan aku nie baik sangat ke hape... at least aku tegur untuk semua....
kita nie satu kelas babes! gadoh pon tak guna sebab hari2 jumpe..takan la satu kelas ta tegor kannnnn....
so...please stop blaming each other... jangan ingat marah kau jek...kita nie manusia masing2 ader marah...kalau semua nak meletup haru biru jadinya..
sooo please kawal okeyh !
latih diri kita semua untuk tidak MANJA boleh? chill laaa sebab cuti je kot....adoihhh masing2 dah 20 TAHUN then you all should be mature !

nie bukan sem kita yang terakhir...kita ader lagi 2 sem nak hadap muka masing2
aku sayang korang !

Friday, March 16, 2012

berulang lagi, lagi dan lagi

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 0 mereka yang cantik dan kacak Links to this post
assalammualaikum....
entah aku tak tahu berapa kali aku tengok cerita " ADA APA DENGAN CINTA" 
yang tak paham maybe gelak aku...ada bukan tak pernah...selalu..
aku tengok bukan kerana cerita cintanya..tapi lebih kepada persahabatan dorang.. serius aku selute persahabatan dorang...

 ~ masalah salah satu diantara kita adalah masalah kita semua
~ musuh salah satu diantara kita adalah musuh kita semua

aku sayang korang <3

Wednesday, March 14, 2012

beraksi

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 0 mereka yang cantik dan kacak Links to this post
assalamualaikum....
aku tak tahu na taip apa cuma aku mahu kamu semua lihat apa aku alami di sini
"hari ini anda semua akan beraksi okeyh"
"apaaaaaaa????!"

beraksi depan kemera sebelum ke gelangang :)

pasrah dipaksa lecture

chaiyokk!!

aku mahu upload video tapi.....lembab !






notasampah : baru lepas bergayut dengan bonda n ayahnda..... :')

 

It's from HEART Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea