Thursday, March 22, 2012

i will forget you

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 0 mereka yang cantik dan kacak Links to this post
it's like this 
i will forget
from today on
you are...
just like have not meet
even if we meet in the future,
and it may not even be brief encounter

i'm fine
i already forgotten
i am happy in this busy world
here i have encounter love
love is like this
becoming weaker..and weaker
it will be forgotten by people

talking about love
there will be other coming
it will surely be like this
even if it hurts now
as time passes
the wounds will be healed

talking about love

there will be other coming
it will surely be like this
even if it hurts now
as time passes
the wounds will be healed

will be like this
i will forget
i will also like this


berjalan meneruskan langkah yang membawa menikmati masa hadapan

Sunday, March 18, 2012

date bersama kesayangan

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 0 mereka yang cantik dan kacak Links to this post
assalamualaikum...
sebulan tak balik apalah sangat kalau na dibandingkan dengan member2 yang duduk jaoh dari family dorang ader yang duk kedah, kelantan, kuantan, terengganu... dorang pon lama tak balik kampung...
tapi tidak pada aku...rindu pada bonda dan ayah tebal...aku bukan anak yang kuat.. aku mengaku aku manja dengan mereka..semua masalah..aku curah pada mereka...rindu pelukan kasih sayang mereka...mereke yang mampu tenangkan aku dalam keadaan amarah, sedih, celaru... 
aku sangat bersyukur dapat mereka sebagai orang kesayangan aku...

terima kasih datang jenguk farah :')

Saturday, March 17, 2012

cold war

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 0 mereka yang cantik dan kacak Links to this post
assalammualaikum...
sorry la keyh kalau ade classmate aku yang bace nie then terasa hati ke hape ke...
aku just tulis pada pandangan aku...bukan aku nie baik sangat ke hape... at least aku tegur untuk semua....
kita nie satu kelas babes! gadoh pon tak guna sebab hari2 jumpe..takan la satu kelas ta tegor kannnnn....
so...please stop blaming each other... jangan ingat marah kau jek...kita nie manusia masing2 ader marah...kalau semua nak meletup haru biru jadinya..
sooo please kawal okeyh !
latih diri kita semua untuk tidak MANJA boleh? chill laaa sebab cuti je kot....adoihhh masing2 dah 20 TAHUN then you all should be mature !

nie bukan sem kita yang terakhir...kita ader lagi 2 sem nak hadap muka masing2
aku sayang korang !

Friday, March 16, 2012

berulang lagi, lagi dan lagi

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 0 mereka yang cantik dan kacak Links to this post
assalammualaikum....
entah aku tak tahu berapa kali aku tengok cerita " ADA APA DENGAN CINTA" 
yang tak paham maybe gelak aku...ada bukan tak pernah...selalu..
aku tengok bukan kerana cerita cintanya..tapi lebih kepada persahabatan dorang.. serius aku selute persahabatan dorang...

 ~ masalah salah satu diantara kita adalah masalah kita semua
~ musuh salah satu diantara kita adalah musuh kita semua

aku sayang korang <3

Wednesday, March 14, 2012

beraksi

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 0 mereka yang cantik dan kacak Links to this post
assalamualaikum....
aku tak tahu na taip apa cuma aku mahu kamu semua lihat apa aku alami di sini
"hari ini anda semua akan beraksi okeyh"
"apaaaaaaa????!"

beraksi depan kemera sebelum ke gelangang :)

pasrah dipaksa lecture

chaiyokk!!

aku mahu upload video tapi.....lembab !






notasampah : baru lepas bergayut dengan bonda n ayahnda..... :')

Tuesday, March 13, 2012

PUISI

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 0 mereka yang cantik dan kacak Links to this post
assalammualaikum...
puisi
ramai yang mengaku pengemar tapi hakikatnya??
tepuk dahi sendiri :P
aku bukanlah pengemar puisi tapi aku menghargai setiap kata2 sang puitis...
puisi ada maksudnya yang tersendiri...

puisi,
lembut bila dibaca
kasar bila difahami
pelik bila didengar
indah bila diamati

puisi
dalam tak sedar kita baca seperti surat cinta..tapi bila dikaji pedih menusuk hati..kadang2 aneh dengan kata2 puisi tapi bila dipelajari isinya ya manis sungguh kata2nya



Saturday, March 10, 2012

semester stress

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 0 mereka yang cantik dan kacak Links to this post
assalammualaikum..
hambek kau..semester stress hokey bukan minggu stress...highlight sikit!!
hokeyh awal bulan ritue name aku naek untuk audit...audit nokkk ko hader??? tader kannnn..untuk sem 3 name aku ngan classmate aku naek..sebab???? rahsia aku ko sibuk apsal? *haha
hokey dah la nota2 aku yang sem 2 dulu mana ntah aku campak aku ta ingat..sem 1 jangan cakap la kan memang lesap entah mana ntah...tengok cakap pon da ta betol..lantai bilik aku memang dah tak nampak dah...sibuk dok susun fail MQA uh..dah lah last minit naek name aku..satu hari woi nak siap setebal-tebal fail yang ader...*kau mampu?
tambah lak ngan kokurikulum aku..hambik...*sape suruh kau drop time sem 2 kannnn...
pergghhh penat tue jangan cakapla kan...asal balik jek mesti aku ter-lelap jap kat katil...terrrrr hokeyh...tapi sebelum pukul 7 aku da bangun...tidur pon tidur2 ayam *tak tao ape maksud tidur2 ayam bukak kamus....
presentation aku sem nie aku rase mengalah kan presiden2 yang ade kat dunia nie..maklumlah aku bakal presiden wanita *HAHAHA!
lepas satu...tiga yang datang huhhhhhhhhh memang aku suke presentation nie...video aku pun ala kadar jekk...nak buat macam mana aku blaja HOTCAT bukan multimedia wekkkkk :P
quiz aku????
hahaha bab nie best sebab??? lagi 2 jam na ader quiz baru bagitao aku *sh$t
bila masa aku na bace?????kelas dah ta ade rehat...direct sampai petang kelas malam lak jangan cakap la kan....naseb aku fresshhhh time kelas malam....
haishhhhh
test????
yang nie up siket la...esok test hari nie baru tao..tue pon kalau ader information kalau tak ader surpriseeeeeeee......hambek tao-tao dah dapat test atas meja...*anjat gurl-gurl
jawab la ape ade dalam otak..*tapi biasenyer aku open book hahaha
resume aku????
hahahahaha
dahhhh siap dahhhh jangan risau...TAPIIIIIII!!!!
mana hotel aku na p practical pon aku tak tao...kejap PD..jap bandar melaka...jap ayer keroh.....hurmmmmmm....serabut lak aiiiii....aku ta nak wat practicak kat teja woiiiiii!!!!!!!
semak aku ngadap poli....
rinduuu???
hoiiiii sape tak rindu woiiii budak-budak lelaki kelas aku pon tao balik tiap2 minggu....jumpe ibu ngan ayah dorang...nie kan aku budak perempuan....kalau dengar suara bonda mesti leleh ayak mata habaQ hang tapi aku tabahkan jek hati aku bertapa kat sini 2 bulan lagi :')

kalau tak AKJ aku sem nie tak tao ape la nak cakap~


notasampah : bukan tak sayang..dalam lelap selalu terbayang,
bukan tak rindu...dalam doa masih menyebut...
sabarlah 2 bulan jer lagi 
pasti anaknda muncul 
dimuka pindu memeluk bonda dan ayahnda :')

Cause everythings gonna be okeyh

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 0 mereka yang cantik dan kacak Links to this post

Ketika mimpimu yang begitu indah
Tak pernah terwujud ya sudahlah
Saat kau berlari mengejar anganmu
Dan tak pernah sampai ya sudahlah

Reff:
Apapun yang terjadi
Ku ‘kan slalu ada untukmu
Janganlah kau bersedih
Cause everythings gonna be ok

Satu dari sekian kemungkinan
Kau jatuh tanpa ada harapan
Saat itu raga kupersembahkan
Bersama jiwa cita-cita dan harapan

Kita sambung satu persatu sebab akibat
Tapi tenanglah mata hati kita kan lihat
Menuntun ke arah mata angin bahagia
Kau dan aku tahu jalan selalu ada

Juga ku tahu lagi problema kan terus menerjang
Bagai deras ombak yang menabrak karang
Namun ku tahu ku tahu kau mampu tuk tetap tenang
Hadapi bersamaku hingga akhir datang

Saat kau berharap keramahan cinta
Tak pernah kau dapat ya sudahlah yeah
Dengar ku bernyanyi lalalalala heyeyeyeyeyayaya
Dedum dedudedadedudidam semua ini belum beakhir

Back to Reff:
Satu ‘kan langkah langkah yang beriring
Genggam hati rangkul emosi
Genggamlah hatiku satukan langkah kita
Sama rasa tanpa pamrih
Ini cinta across the sea
Peluklah diriku terbang bersamaku
Melayang jauhh.. woo..woo.. yeeahhh.. (come fly with me, baby)

Ini aku dari ujung rambut menyusur jemari
Sosok ini yg menerima kelemahan hati
Yea.. aku cinta kau.. ini cinta kita
Cukup satu waktu yes untuk satu cinta

Satu cinta ini akan tuntun jalanku
Rapatkan jiwamu yo tenang disisiku
Rebahkan rasamu untuk yg ditunggu
Bahagia hingga ujung waktu

notasampah : jangan lah kau menangis coz everything gonna be okeyh :') *semua nie dugaan untuk kau terima yang terbaik kelak tabahkan hatimu dan teruskan usahamu* kerna ku kan selalu ada untukmu :)

Friday, March 9, 2012

rindu

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 0 mereka yang cantik dan kacak Links to this post
assalammualaikum,,,,
rindu pada baju putih..kain biru..muka selekeh zaman sekolah dulu... tawaf satu bangunan sekolah... lepak bilik kaunseling... gurau senda dengan cikgu Maziah.. kawan2 kelas.... ponteng kelas... g rehat awal... balik awal... kene kejar ngan cikgu Baharudin :'P *hehe tido time kelas petang.. study kat library lepas kelas...
Ya Allah rindu nyer.....

setinggi mana rindu masih tak mampu untuk kembalikan masa
*muka kami yang baek2

Tuesday, March 6, 2012

budak howt?

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 2 mereka yang cantik dan kacak Links to this post
assalammualaikum...
oh hoooiiiiii hoi... hilangkan sedikit duka dengan cerita lawak geng kami okeyh???
petang ahad aku dpt mesej dari ayen....
"aku otw g merlimau" *perggh biar betol pompuan nie...
aku pun balas la "okeyh" *hmm okeyh je kot kuar kejap jer...
then malam ayen sampai...aku kuar la ngan dorang sekali ngan tykah la nie...lepak tempak biase kat HANG TUAH MALL.. ayen ngan job dye aku lak cuci mate tengok brade hendsome kat kedai ktorang selalu lepak hehehe *gatai
okeyh lupakan jap pasal brade uh t ade mase aku update pasal brade sempoi uh...

bila ayen ajak lepak kat mekdi sebab tak best s***** hehe!
then masa lepak kat mekdi tykah tanyer sape capital H aku tue...tup tup kuar lak sal citer ktorang zaman skolah time berempat dulu...hehehe..tykah cakap... "korang tahu tak??? kite nie dulu HOWWT DOWH" *okeyh pengsan jup!
time nie masing2 terkejut then masing2 terbarai gelak sakan...hadoi....sampai sempot la jugak ktorang gelak... lepas tue tykah sambung "ramai dowh yg na kenal ngan kite tapi dorang takut sebab kite sombong" *PEMBETULAN kitorang tak sombong la... takkan kitorang na terhegeh2 kat lelaki...time form 4 dulu boleh la...
haha..then kuar la sape yg minat sape...jeng..jeng..jeng... 
lawak jugak bila ingatkan balik....
howt la sangat kannnn...
mekdi..mekdi..mekdi...



aku mental

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 0 mereka yang cantik dan kacak Links to this post
aku mampu lagi untuk tersenyum 
aku mampu lagi untuk ketawa
sebab aku memang MENTAL

aku senyum untuk usir sedih
aku ketawa untuk hilang tangis
sebab aku ingin untuk tidak normal

aku mampu lagi untuk bergembira
aku mampu lagi untuk berhibur
sebab aku memang MENTAL

aku bergembira untuk halau duka
aku berhibur untuk singkirkan hiba
sebab aku ingin untuk tidak normal

kini wajah ku berhijab didepan mereka-mereka semua

Sunday, March 4, 2012

wordless#3

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 0 mereka yang cantik dan kacak Links to this post
wish that you strong enough to face it..




bonda

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 0 mereka yang cantik dan kacak Links to this post
assalammualaikum...
selamat ulang tahun kelahirang buat bonda tercinta..semoga lebih sabar melayani kerenah anak-anak bonda yang makin memeningkan...Farah sayang bonda sangat-sangat...big hug...miss you much-much bonda
:')


Saturday, March 3, 2012

perginya insan tak kembali...

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 0 mereka yang cantik dan kacak Links to this post
AL-FATIHAH
setiap insan yang hidup dimuka bumi ini pasti mengalami kematian tidak dicepatkan sesaat tidak dilambatkat sesaat...
kerana mati itu pasti. disaat itu buku amalan ditutup jasad disoal...semoga segala amalan didunia diterima oleh ALLAH S.W.T yang maha pengasih lagi maha penyayang....
buat sahabat ku semoga tabah dan sabar menerima suratan takdir pemergian ayahndamu yang tercinta....aku doakan yang terbaik untuk ko dan keluarga....segala masalah kita kongsi sama2 okeyh.. ko ta keseorangan....

aku harap ko tabah dan redha terima dugaan perit nie...

Friday, March 2, 2012

wordless#2

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 0 mereka yang cantik dan kacak Links to this post
smile as you can
:D


a smile face can hide a million tears..

Thursday, March 1, 2012

dia , aku , kau dan nya....

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 0 mereka yang cantik dan kacak Links to this post
tika kau diulit bahagia
pasti dia akan terluka 
tika senyum mewarnai bibirmu dan nya
pasti hujan membasah hati luluh dia

siapa dia , aku , kau dan nya....
cinta itu disimpul mati

saat kau tawa gembira
hati dia bagai kau toreh
saat kau alpa dengan cinta nya
hati dia sakit pedih

kenapa dia , aku , kau dan nya
cinta itu tiada noktah

dalam sedar kau pula meluka aku
aku menyukai kau
dia menyanyangi kau
nya mencintai kau
pelik cerita itu.

bagaimana dia , aku , kau dan nya
cinta berlari bila di kejar


 

It's from HEART Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea