Monday, December 23, 2013

MISSING YOU

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 0 mereka yang cantik dan kacak Links to this post
Don’t be so comfortable like that
Because we’re still strangers
Don’t rush me like a child
Because it haven’t started yet
I dont like the youth’s love like playing with fire
I’m just shaking a bit, but I’m okay
No, the truth is
I still hate you, you who left me
My cold heart is still
Missing you
Missing you
Missing you
Missing you
Missing you
Don’t be so bright like that
Because the world is dark
How can I smile brightly (what?)
If you’ll look closely, I am sad
I know I’ve been there before
I dont like the calculative love of adults
I’m just tired but i’m okay
No, the truth is
I still hate you, you who left me
My cold heart is still
Missing you
Missing you
Missing you
Missing you
Missing you
The love of my young days is ending like this
You have to be happy
Even if a long time passes by, we’ll still remember each other
Those times when there was still “us”
Those times when there was still “us”

Lagi

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 0 mereka yang cantik dan kacak Links to this post
Sekali lagi 
hati ditoreh dirobek

Sekali lagi
jiwa diragut direntap

Sakit, pedih, terluka.
akhir menangis kecewa lagi



Monday, November 4, 2013

waiting

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 0 mereka yang cantik dan kacak Links to this post
sunyi.
aku masih menunggu
disitu setia menunggu
untuk kamu

Friday, November 1, 2013

Anugerah terindah

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 0 mereka yang cantik dan kacak Links to this post
sedih.
tiga tahun Allah hadirkan mereka dalam hidup aku
tiga tahun Allah hadiahkan mereka untuk aku
tiga tahun


anugerah paling indah
mendengar setiap cerita
menyapu setiap titisan air mata
tertawa bersama.
indah cukup indah.


mereka kakak, mereka abang, mereka adik.
dan dia seorang ibu.
mereka keluarga 
sempurna.


mereka racun hati
tapi mereka juga penawar jiwa
mereka nyawa.


tiada yang kekal dengan kita selamanya
cuma kenangan akan tetap bersama
pengalaman selama 3 tahun
aku abadikan dalam jiwa
syukur dan bertuah
Allah izinkan aku merasai bersama mereka



Tuesday, October 15, 2013

SEPI

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 0 mereka yang cantik dan kacak Links to this post
kini
kau aku kita
sepi dari sebuah cerita

Sunday, September 29, 2013

Mana kau?

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 0 mereka yang cantik dan kacak Links to this post
mana kau yang dulu
mana kau yang mencari aku
aku mahu kau yang dulu
yang menyayangi aku
aku mahu kita seperti dulu

Friday, September 20, 2013

Risau

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 0 mereka yang cantik dan kacak Links to this post
berdabar-debar
jiwa tak tenang
mata sudah berkaca
apa pula kali ini
air mata mengalir
risau
ini pertama kalinya aku begini
tak pernah aku memaksa diri
terus menerus nombor yang sama didail
masih tak diangkat
kemana dia menghilang??
buntu


Wednesday, September 18, 2013

Kau

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 0 mereka yang cantik dan kacak Links to this post
lumrah manusia 
mengejar yang meninggalkan 
mengabaikan yang mengejar
bukan dia bukan mereka tapi kau..
masih ditapuk lama 
masih di gelap hati itu
menutup hati yang satu
mengapa sukar untuk berubah??
cinta itu bukan mainan
kau pernah dilukai
kau tahu sakit rasa itu..
mengapa kau biarkan dia merasa sakit itu..
tak kasihan pada dia??
sayang tapi kau ego
kasih tapi kau nafikan
entah apa yang kau mahu 

Thursday, August 29, 2013

Masih Baru

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 0 mereka yang cantik dan kacak Links to this post
Masih baru untuk diucap tahniah
Masih baru untuk digambarkan bahagia
Masih baru utuk dikatakan kekal hingga ke syurga
Masih baru untuk semua itu
Tapi cukup untuk aku berusaha untuk menjadi yang terbaik buat dia
Kerna aku letih menahan perit mengejar cinta
Biarlah aku menerima dia yang mengejar aku.

Terima kasih kerna berjaya buat aku menangis bahagia
Lagu itu aku kenang hingga aku pejam selamanya
Seperti janji itu
Aku akan belajar menyanyangi dia setulusnya
Inya Allah.
Terima kasih Allah.


Ukhwah

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 0 mereka yang cantik dan kacak Links to this post

                            Malam sebelumnya mata bersengkang membawa housemate yang sakit ke hospital, hampir ke subuh berkampung dihospital. Pagi itu juga adanya hari keluarga JPH anjuran junior semester5 mungkin...

                           Beratnya hati nak hadir, berat lagi mata hendak membuka. Penat masih berbaki lelah tak hilang lagi, tapi kenangkan PA "bonda" kami digagahkan jiwa dikuatkan hati menghadirkan diri niatnya sekadar tunjuk muka tapi lain jadinya.

                       Hahaha permainan yang suka-suka menjadi taruhan serius. Kami makin mengila bila diacah adik-adik junior yang menganggu tumpuan kami semasa jambatan konkrit hahah memang kerana mereka kami menang, dan kerana mereka uhkwah kami terjalin kembali dan semakin utuh.

Terima kasih pada mereka, yang menjalinkan ukhwan kami semula.









Saturday, August 24, 2013

Hati itu

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 0 mereka yang cantik dan kacak Links to this post
hati itu menangis lagi,
kali ini lebih lebat,
lebih kencang ribut dihatinya,
sepi.

hati itu terhiris lagi,
kali ini lebih dalam,
lebih besar luka dihatinya,
pedih.

hatinya terseksa lagi,
kali ini lebih sakit,
lebih perit rasa hatinya,
mati.

telah dia jahit luka lalu,
telah dia balut hati itu,
dia matikan rasa,
dia matikan jiwa,
hampa.



Thursday, August 22, 2013

Bangkit

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 0 mereka yang cantik dan kacak Links to this post
Bangkit sayang bangkit,
Jangan begini,
Kesat air mata itu,
Mari sayang,
Biar ku hangatkan jiwa luka itu,
Agar tenang hati mu,

Bangkit kasih bangkit,
Dongakkan wajahmu ke hadapan,
Bertatihlah ke mari,
Walau luka disekelilingmu,
Mari kasih,
Biarkan aku pimpinkan langkah kita
Supaya haluan kita sama

Bangkit cinta bangkit,
Jangan lena dibuai mimpi sedih,
Mari cinta,
Biarkan cinta itu pergi,
Kerna jodoh itu rahsia Allah


Tuesday, August 20, 2013

KETAWA SENYUM DAN MENARI

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 0 mereka yang cantik dan kacak Links to this post
Pada mereka aku mungkin tersenyum riang bergurau senda tertawa bersama.. tapi hakikatnya hanya aku tau bertapa deras air itu mengalir.. Bertapa peritnya hati itu dirobek.. Kerana ia rahsia aku bersama pencipta, yang menciptakan hijab setiap umatnya.. Yang bijak mencipta watak dalam setiap babak hidup yang bermain disekeliling mereka... Hahahaha.. Ya aku sedang ketawa dihadapan kamu.. Tersenyum melihat tingkahmu.. Menari mengikut rentak muzik itu.. 
Tapii adakah kau melihat tirai disebalik hijab ku??
Bagaimana aku terduduk tunduk bisu dan kaku disetiap luka ditoreh??
Bagaimana aku menangis teresak sedu dan pilu dengan parut yang masih berbaki??
Pada sudut dibucu katil aku menangis mengalirkan setiap duka bicara aku kepada sang pencipta.. Seperti anak kecil yang memerlukan kasih Ibu sambil memeluk bantal hingga aku lena dibuai mimpi..
Pasti tidak..kerana aku sedang ketawa senyum dan menari dihadapan mu


Sunday, July 14, 2013

5 RAMADHAN

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 0 mereka yang cantik dan kacak Links to this post
Assalammualaikum... selamat menyambut bulan Ramadhan Al-Mubarak~
hehe dah ramadhan ke-5 kan... baru sekarang nak wish... ehem maklumlah busy okey sekarang dah masuk semester akhir.. ohyeah..ohyeah..ohyeah...
memandangkan dah semester akhir nie, gua kena lah fight unruk grad dalam sem nie jugak..
kalau boleh sem nie biarlah sem terakhir aku memijak lantai JPH
kekekekeke~



Macam biasa sem nie mula agak serabut maybe effect cuti 2 bulan lebih kot...
hehehe..
so semangat na study tue agak kurang.. tambah pulak nak menghadap subjek2 killer sem nie..
ohhmaiii....
sem nie gua ada akaun, dah semesti blank... haish.. macamana nak buat nie????!
ohhhh nooo!!!




Wednesday, April 10, 2013

finally !

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 0 mereka yang cantik dan kacak Links to this post
lapo!!!! okeyh now it almost 3am!!!! ohhhh my god!! ape la naseb lapar melanda pagi2 buta nie... i wish i could have a chef husband! *krikkk..krikk..krikk... 
kalau i ada husband chef i nak mintak dia masakkan i laksa penang la ni jugak... cheq lapak habak hang.. sungguh aihhh....
*dushh...!

okeyh back to the real entry..
finally dah nak habis semester..
ohhyeahhh!
macam2 dugaan yang aku dapat sem nie.. tapi Alhamdulillah... orang kata permulaan yang pahit psti disudahkan dengan kemanisan yang tak terhingga.. subhanallah... indah sungguh cerita yang kau berikan kepada kami... syukur nikmat yang kau beri dengan keindahan persahabatan yang muncul secara tak diduga... ALLAH HUAKBAR!


boleh dikatakan permulaan sem ni SERABUT la jugak yelah bila 6 bulan tak perah otak.. naik sem nie dia terkejut siket.. memang termenung gak la bila first dapat task.. hehehehe...
sumpah lawak! aku duduk depan lappy termenung jek... last sekali aku buka twitter. nah tue makan dia.. so adik2 tolong jangan ikut cara akak belajar okeh.. hehehe


nah nie syok.. pertengahan sem memang tungang langang.. mana tak nyer.. kena maki dengan lecture.. dengan chef.. dengan semua orang.. senang cerita! perghhh baran nye masing2 time tue tak boleh bawak bergurau.. dengan OJT nya.. apa tue OJT??? 
OJT tue On Job Training huwrmm macam practical jugak lah.. tapi nie 2 kali seminggu... WITHOUT GAJI okeyh.. sumpah memang berapi gyler la time tue...tak boleh balik seremban... no time for berjimba!! SEDIH!


dan diakhir sem aku terima kemanisannya.. terima kasih ALLAH... terima kasih untuk kenangan kami.. syukur..
aku harapkan ia kekal sehingga akhir hayat kami..
then finally just 2 day to count... aku akan pulang.. ohyeah..ohyeah..ohyeah....




notasampah : lapar laksa penang bila pikir esok ada mock interview dengan Sir Hamdi Razali.... #ohmyenglish!

Sunday, March 10, 2013

Baby don't you remember

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 0 mereka yang cantik dan kacak Links to this post

actually this song sing by Adele but i just love cover by Minzy from 2NE1.. her voice make me wanna keep play this song again and again..

When will I see you again?
You left with no goodbye, not a single word was said,
No final kiss to seal any seams,
I had no idea of the state we were in,

I know I have a fickle heart and bitterness,
And a wandering eye, and a heaviness in my head,



But don’t you remember?
Don’t you remember?
The reason you loved me before,
Baby, please remember me once more,


When was the last time you thought of me?
Or have you completely erased me from your memory?

I often think about where I went wrong,
The more I do, the less I know,


But I know I have a fickle heart and bitterness,
And a wandering eye, and a heaviness in my head,



But don’t you remember?
Don’t you remember?
The reason you loved me before,
Baby, please remember me once more,


Gave you the space so you could breathe,
I kept my distance so you would be free,
And hope that you find the missing piece,

To bring you back to me,


Why don’t you remember?
Don’t you remember?
The reason you loved me before,
Baby, please remember me once more,

When will I see you again?




notasampah : addict to this song !

Monday, March 4, 2013

#pray for lahad datu

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 0 mereka yang cantik dan kacak Links to this post


# U are a soldier. A rising sun. Wait for the hayday. Look far away. And believe in yourself. Yr name's on a shelf. A legend.
may Allah keep all the innocent lives from any danger, and hope this will end in peace.
may Allah will always protect the innocents.
Saat kita lena tidur, askar2, sedang berjaga di sana mempertahankan negara.. Allah jaga mereka. 
lupakan parti politik anda buat seketika.. bersatulah untuk keteguhan.. 

antara mesej2 yang disampaikan oleh rakyat MALAYSIA !
kami mendoakan yang terbaik buat pahlawan negara !

Sunday, January 27, 2013

SILENT !

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 0 mereka yang cantik dan kacak Links to this post


Add caption








Monday, January 21, 2013

hye sweet 21

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 2 mereka yang cantik dan kacak Links to this post
Yeayyyyy!!!! i'm 21 now...
Thank to my roommate and my twin who make a surprise party even a small party... I'm really appreciate that! 

yummy !

terkejut sangat sebab baru na gayut ngan BFF tetibe pintu kene bukak... duduk atas katil sambil join dorg nyanyi lagu bufday... hahaha blank kejap time tue...
hahaha


dah mkn kek bru igt na amek gambar




notasampah: tahun ketiga sambut tanpa family :'(

Thursday, January 17, 2013

Blog Review # 1

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 2 mereka yang cantik dan kacak Links to this post
Orite gang...kali nie entry aku pasal blog review.. hmm setelah lama menjadi silence blog walking nie kan,.. terasa na kongsi sikit list2 blog yang aku suka singgah time boring2 yelah na update entry baru idea tak ader..pluss mood pun ta der.. hehehe...

Untuk first try nie aku pilih blog ex senior aku.. aku kenal dia masa aku first masuk politeknik.. masa tue dia jadi MC untuk Minggu Suai Kenal ( MSK ). aku sendiri tak ingat macamana aku leyh jumpe blog dia.. tapi aku suka setiap entry dia.. sebab dia suka update entry yang bermotivasi.. dan dia juga peramah orangnya.. serius dia memang peramah gyler.. tapi ta gila la... hehe

kalau korang ader masalah insyaallah korang boleh berkongi dengan dia.. ehh jap aku lupa nak kenalkan dia kat korang.. nama dia ACHIK :) umur ???? rahsia... jeng..jeng... hehehe
kadang2 korang boleh rujuk entry dia kalau korang ader masalah..
tak pun tanye jek terus...
nah try tengok kalau ta caye...






notasampah : mari baru dalam blog review nie harap maaf kalau ade salah dan silap :)

Peningkatan

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 2 mereka yang cantik dan kacak Links to this post
weaaaahuuuuu...
macam biasa tiap2 minggu kelas aku akan ada event di RC, so untuk minggu nie dalam sejarah kami mendapat pujian dari segi dekorasi RC kami. Untuk food ?? alhamdulillah tiap2 minggu kami dapat pujian, dari serving kami.. aku sendiri akui kami perlu tingkatkan lagi.. sebab aku sendiri masih berlajar walaupun dah masuk tahun akhir.

Dari segi teamwork aku selute member2 kelas aku.. 
beb ! serius korang memang superb !
sayang korang muahhh ~


flyers nie gua buat  

bread butter pudding and orange mousse with  vanilla sponge cake

dengan cik. eka snap pic sambil wat decoration 

time nie assistant chef of the day gua pegang !


table setting theme brown and gold

si kecik na tembak gua sebab gua snap pic dia haha


notasampah : sedih "dayang" dah dilupakan

 

It's from HEART Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea