Friday, August 26, 2011

cinta agung atau cinta palsu (akhir)

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 2 mereka yang cantik dan kacak Links to this post
ahahahaiiiiii
tetibe jek dapat ilham na abiskan tulisan yang tergendala~
hehehe~~
okeyh jum follow~~
Genaplah 3 bulan perpisahan mereka~
As telah disah kan mengidap barah rahim...keadaannya pucat, ubat-ubatan bagai gula2 dizaman kanak2 nya~
Zack bagai terputus nyawa mendengar ucapan dari doktor yang merawat As..kini jantung hatinya bertarung nyawa~
Dan kini As dijaga rapi, segala kemahuan di turutkan.. Mulalah kembali kebahagiaan yang dikecapi dulu...mereka sering mengalah dalam sesuatu hal.. menjaga hati agar tidak terluka~
kebahagian mereka ibarat cahaya bagi anak2 mereka..saat ini anak2 tak ingin menganggu kebahagiaan orang tua mereka,,,rumah itu kini berwarna ceria...
Atas nasiahat doktor yang merawat As, dia harus di bedah untuk mengelakan dari barah itu merosakkan organ dalaman yang lain.
Zack sentiasa berada disamping As walaupun As masih tidak sedarkan diri..
As menunjukkan tanda2 bebas dari barah rahim....kini dia berazam untuk menjalankan tanggungjawab sebagai isteri, pekara lepas di jadikan iktibar buatnya..walau Zack tidak berada disampingnya sepanjang pembedahan berlaku namun setiap hari ada bunga mawar merah kesukaan As, di terimanya.. dia ingin pulang kerumah berbakti pada suami tercinta. kepulangannya untuk membuatkan satu kejutan untuk suami tercinta~
sewaktu mengemas As terjumpa sepucuk kotak tertera namanya~
dalam kotak itu ada baju kurung merah dan terselit sepucuk surat buatnya



" Buat adinda ku kasihi~
Maafkan kanda tidak dapat mejaga adinda sewaktu dihospital..
Maafkan kanda andai kanda banyak melukakan hatimu adindaku..
Ya hidupmu bersama ku hanya duka dan sengsara yang kau terima..
Kanda tidak mampu memberi kekayaan kepadamu namun percayalah adindaku, 
Kasih sayangku terhadapmu tak pernah berkurang dari mula hingga akhir hayatku..
Adindaku, ku ingin melihat dirimu di waktu kita bakal menjadi nenek dan atuk...
Bermain bersama cucu kita...namun
Adindaku sayang,
Allah s.w.t lebih mengetahui apa yang terbaik buat kita..
Disaat kau membaca warkah cinta terakhir dariku...
Kanda telah pergi menyahut seruan Illahi...
Dalam kanda menjaga dinda..kanda disahkan mengidap penyakit barah hati peringkat akhir..
Ya adindaku sayang...
Mawar kesukaan dinda telah abang amanatkan kepada anak2 kita
Untuk membelinya setiap hari untuk memberi semangat untukmu terus hidup..
Kanda juga mengamanatkan kepada anak2 kita supaya merahsiakan tentang permergian kanda
Maaf adindaku yang dikasihi..
ingatlah kanda disetiap doamu
sesungguhnya ku ingin kau menjadi isteriku dunia dan akhirat~
yang mengasihimu,
Zack"

berderai lah air mata As saat membaca warkah yang terakhi dari suaminya...hiba dan rasa berdosanya dia saat suaminya yang tercinta menderita dia tiada disisi suaminya~
dan tanpa kewarasan otaknya dia mengeluarkan kata yang tak pernah terungkap dibibir manisnya
"abang, As cintakan abang!!!"


-TAMAT-

Wednesday, August 24, 2011

berbuka pose dengan DHK2C

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 2 mereka yang cantik dan kacak Links to this post
assalammualaikum~~~
sudah hampirnya kita dengan syawal 
hampirnya kita meninggalkan ramadahan~
~___~"
tak terkejar untuk mengumpul amal yang mungkin terakhir untuk kita~
ahahahahaiii~
ukeyh lahhh...
nie na kobar den ngan classmate den poie la berbuko pose sesamo~~
huh!
sangat la hapeniiiing!
raso dah macam poie ngan family~~~
*tetibe jek kuar lorat N9 kan
haha jgn terkejut kalau aku cakap ader geng2 non-muslim join kitorang taok!!!
memang ader...siyez...
hahahaha
memang hapening gilak 
excited bila berbuka dengan kurma~
halaweyh....
kadang2 orang melayu sendiri ta suke makan kurma...wahal banyak khasiat kurma tue tao!
kitorang tak la buke ngan semua budak2 kelas kan!
tapi yang keluar tue pon dah kira okeyh...
ta lupe ader gak lecture!!!
ENCIK TAUFIQ!!!
terimas sebab datang n nasihat2 yg d beri semasa berbuka~
kitorang berbuka kat KAK LONG CHELLET~
dekat padang temu kot tempat dye,,,
hehehe..
lepas berbuka tue kitorang pon jenjalan la sekitar melaka~~~
destinasi paling best adalah kat Pantai Klebang~~
ader funfair lak tue kan memang tambah lah kan senarai calon2 ke hospital bahagia Tg. Rambutan,,,,
hahaha bermula kat rumah hantu pas tue naek lak roket pusing2 tue kan....
haha sampai ade yang menangis haha :')
tak puas dengan tue nak sambung lagi naek rockwheels~~
hmmm hambekkkk..
sampai ader yang bertrip2 pergi bluuuweeeks!
hahaha!
then pergi taman cempaka lak kita pekena SUP daging~ 
olahhuuppp~
hahaha...
bersahur la kami~~~
hahahaha...
nah ntok korg~~~
hot boy! single but not available~

pengarah Tg. Rambutan

nie dye non muslim~
kami satu malaysia

dorang ta sabar na buke~

nasi arab

nie dye En.Taufiq

dak yg join berbuka pose~

biasa la gila camera tue kami!

tak sah kalu ta posing maut masing2

hot gurl. same single but not available

kat funfair pantai klebang
:
:
:
notasampah : excited kluar nagn korang~~

Friday, August 19, 2011

-__-"

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 0 mereka yang cantik dan kacak Links to this post
assalammualaikum~

mood agak tak menentu sekarang nie...
*dah jgn na pikir bukan2 ukeyh
sekarang agak bad mood, bengang, tension, kusut, sedih, tak tenang~
*maybe aku mulai jauh dari Maha Pencipta -_-"
terasa berdosa~
sorry kawan..sahabat...sorry...kalau aku ader buat korang terasa bial aku tetibe jek buat bangang kat korang~
sebab tak semua masalah aku mampu cerita kat korang...
hee aku harap korang paham~
sebab masalah tue datang bukan aku yang mintak taok...
cume aku mintak tolong jangan tambah masalah yang dah ader sebab benda nie semua buat aku dapat migrain!!! macam na pecah kepala otak aku...
sakit taok T__T
ape masalah aku janganla tanye ukeyh...sebab aku na masalah tue pergi macam air yang mengalir... 
SORRY!
;
;
;
;
;
notasampah : blogwalking~ cantik belog korang!!!! *jeles!

Monday, August 15, 2011

Grey Sky Morning

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 3 mereka yang cantik dan kacak Links to this post
assalamualaikum!!!!
fheuwhhh...
gedang gendut....
tali kecappi..
kenyang perut...
senang hati~
hahahaha!
:
:
hye korang thankz sebab blog walking kat tapak aku nie kan....yang follow pon ramai tenkiu..tenkiu<3 hehehehe sayang korang lebih la~~ :') 
meh sini rapat2....ade barang baek punye...
hahahaha...
zaza na promot band pebret zaza nie...
hehehe....
jeng...
jeng..
jeng...
tadadadadaa~~~
nah...gambar2 kalau korang ta kenal lagi~~~
halamak! ensem lak dorang!!

jangan jeles!!!*mne aku?? carik2..

pe hal??? hahaha!

solute!!!

jum riot =)

ader gak fanpage dorang GREYERS....
jum like2....hehe kasi RIOT bak kate ejal GSM slaku vokalis dorang...hahaha dorang nie giler2 gak r otak dorang kan...aku penah gak la kan g tengok dorang depan2 siyez ta sombong la dorang nie..memang macam member2 jek dorang layan...
sejak tue la aku selalu follow perkembangan dorang nie...lagu pebret aku pancaroba korang klik jek... t korang carik la ea...heeee~
macam2 gelagat dorang dlm youtube tue...hahaha...jum la ramai2 support dorang sebab dorang happening siyez!!!!! *eh lupe lak na kenalkan group member GSM

  •  EJAL
  • EWAN
  • OJEX
  • BUCK
  • ERI
  • AMMAR

*name penuh??? add dorang kat MUKABUKU nanti korang tao la...heee~~
suport taok!!!! band indie malaysia!!!
sayang korang =)
:
:
:
:
notasampah : ta sabar na tunggu follower yang ke-100 wee~~ =)
:')
layan lagu2 GSM~~~


Saturday, August 13, 2011

thankz KAWAN!

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 2 mereka yang cantik dan kacak Links to this post
fuh kanan fuh kiri....
assalammualaikum~
huuuuhhhhh~ lame jugak kan ta update entry...hehehe..*sikap pemalas berleluasa~
ngeh..ngeh..ngeh...
hmmm...minggu nie aku balik...hoyehhhhhh~
banyak la hoyeh an..an..an...
siap2 kul 5ptg kol 11mlm smpai uamh~
haruuuuuuuuuuu~
hahahahaha..kali kedua berbuka sbagai musafir~
musafir la sangat kan,,,tetttttt...
hahaha
ukeyh lpas jek sahur...keje aku membuto yo~
poning naek bas 2 tingkat tao...da la dok atas depan skali lak tue..memang aku suka la kan...
-__-"
bgun jek aku dpt msj dri lady ann...memang aku ske ayat mesej dye ajak kluar...
hahaha...
kluar la jalan2 ngan makcik 2 tue...fieza ngan lady ann...ngeh..ngeh..ngeh...
jumpe lak fun fair an2...
ape lagi merayau jap kat dalam tue...try la naek bende pusing2 tue...haha first time kot..jakon gak la kan tp i leyh cover lagi u...
hahahahaha....
anyway thanks friend.....
lepas rindu kejap jumpe korang~




:
:
:
:
:
notasampah : hehehe :') cerita sebalik senyuman~

Friday, August 5, 2011

SORRY FRIEND!

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 4 mereka yang cantik dan kacak Links to this post
SORRY, because I do not have when you are in problems.
                                                             I do not have it with you when you grieve 
and I am far from you when you need a shoulder to cry
SORRY FRIENDS, because I rarely have time to chat with you.
SORRY, if you feel left out of me.
SORRY dear!!!!!
but I never forget you.
and you need to know you my dearest I love.
and I am most afraid of losing you. 
I did not want to lose friends again!

SORRY i'm not with you right now for listen all of your sadness!!!
:
:
:
:
notasampah : want to see your smile again dear friends!


Wednesday, August 3, 2011

kokurikulum (^__^")

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛ 2 mereka yang cantik dan kacak Links to this post
assalammualaikum~
pergghhhh!
geram betol ngan naseb aku nieyh...
okeyh aku budak sem 2..politeknik..
biase la time2 hari rabu...nie banyak r aktiviti okeyh meh na citer ciket....
dari kol 8.00 pagi sampai pukul 2.00 petang!
kerja aku kat kitchen hell...
ya allahhhh! bapak panas la dapor tue.....
bayangkan ko berkerja ta leyh duduk ikot suke ati bapak ko jek...
dah la tu sambong lak kokurikulum sampai kol 5 petang!!!!
gilakkkk!!!!!!!!
pastue lak an2...
citer koku aku lak...
okeyh first aku amek la GOLF!!! ulang balik GOLF bhai!

hahaha
da sesuai dah jiwa aku ngan sukan tue...
dah nama aku lakkkkkkkk ta der dalam senarai!!!!
disilakan ankat kaki!
gilak rrr~
pastue an2....
aku masuk lak nasyid..

lagi gila!
hahahaha
dah lect tue pulak suruh wat lirik....
MATI!
mana la aku tahu na wat lagu2 nie aku bukan retis!
tukar lagi.....
kali nie lagi lagi GILAK!
aku amek kompang bhai ahahahaha!

budak lelaki poli aku un ta ramai yang amek kompang~
dah masok tue....
lect dye wat hal lagi!!!!!!
pegi psyco ktorang drop kompang lagi haru idop akuuuuu!
lepas nie ta tao la ape yang aku na amek lagi~
memang bengang gak r  tadi....brother2 kompang tue lak asyik mengHANJING jek keje nyer...
haru...haru~
^__^''




notasampah : macam na balik pada GOLF
 

It's from HEART Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea