Monday, December 20, 2010

gilak bayang???

nota sampah oleh ♛cik.Zaza Zakaria♛
 Semua mesti penah rasa jatuh cinta kan xkesah la bagi yang muda dan juga sudah berumur..alalalala...nak ngaku ke tak..sukati..tp semua ni mesti pernah rasa suka kat someone?...Masa mula2 mesti rasa Gila Bayang(macam angau la) kn?..jangan terlebih sudah kang Gagal Berhenti lak(GB)...lebih2 lagi kalau perasaan suka tu dirahsiakan..tak nak bagitau konon..kan?. Perkara apa yang biasa dilakukan oleh semua orang bila jadi macam ni??
Cerita dan point2 ini berdasarkan pengalaman aku dari sekolah rendah hingga kini (haha,what the shame),rakan2,kawan2,sahabat ku x kira boy or gul..gadis2 yang pernah aku rapat(means,kawan rapat yer),semua yang berada dalam pemerhatian aku (junior2 aku ni hah)...eish,da pandai ea skang..dan semua yang mengenaliku..

Beberapa perkara yang berlaku kepada mereka yang tengah Gila Bayang nie:
  • Kebanyakannya dia akan sentiasa terfikirkan keadaan orang yang disukai.; contohnya “da makan ke belum?”,”tengah buat ape?”,”..kawan sebelah tegur pon x dengar..(tersenyum sorang2..ngee) ..
  • Membayangkan dirinya bersama orang yang mereka suka; terfikir mase nak keluar date nanti..drama yang mungkin akan berlaku atau dilakukan bile berjumpa sama ade sengaja atau tidak sengaja dan ade yang terfikir bila mereka berkahwin (jauh sangat berangan)..planning tmpat2 nk berjalan mcm la g bercuti lame…last2,Mc’D (baru2 mula la katekan)..
  • buat2 tak nampak pada orang yang mereka suka tu, konon2nya macam tak prasan la (jual mahal kot,jage saham). Dan bile ditegur, ceritanya bila bercakap sepatah dua patah jer,bukan banyak (mcm biase la,jage market)..Dalam hati dah fikir mungkin dia suka kat aku kot..tul x?.. xpasti la terjadi kat laki ker perempuan,sebab aku lelaki,sudah semestinya ia..x menafikan..lalalala..
  • taktik memakai pakaian sama .. yang bestnyer biler pakai pakaian yang bewarna sama secara tak sengaja,terasa berbunga hati kan..ade jugak yang berhubung dengan kawan baik orang yang disukai bertanyakan warna baju,dan juga ternampak dari jauh..(pagi baju lain,waktu petang jer dah bertukar warna sama dengan orang disukai)..huhu.sanggup.
  • Bagi mereka yang sama tempat belajar (dak junior la besenyer,haha padan muka korang aku jadikan bahan) bile hendak berjalan ke kelas,dia mungkin akan mencari2 kelibat insan yang disukainya itu. Bagi mereka yang berani mungkin akan pergi bertegur, tetapi bagi yang agak takut mungkin akan pandang dari jauh sahaja.
  • mencari maklumat (menjadi penyiasat persendirian) Sama ade dari kawan2 insan yang disukainya itu atau dari facebook(lagi tepat dan ringkas..macam2 tau..dari bilangan adik beradik,parents,tempat2 yang pernah dilawati dan aktiviti2 melalui gambar2 pada page orang yang disukai..ade yang add kawan2 rapat orang yang disukai,berchating tnyer macam2…tnjukkan caring la..nanti kawan2 si dia pon suggest (si polan ni bagus la,baik orangnyer)..taktik tuh..sila gunakanyer..
  • Bile mendapat tahu maklumat pasal insan yang disukainya itu, si dia selalunya menggunakan maklumat2 tersebut untuk dijadikan idea untuk berbual. Walaupn si dia sudah tahu, tetapi dia akan buat2 macam tak tahu langsung or memang tak ingat..jawapan yang biasa kit abaca bila berchating “eh,mane awak tau semua nih,awk kenal saya ke?,kita pernah berjumpa?,awak ni saya tengok lain la ada keistimewaan?..poyo2 jer…”saya selalu perhatikan awak?”..so si dia pun akan terpikat sebab ade orang ambil tahu n care pasal dia..xtaw la tul ke tak wahai pemuda dan pemudi…
  • Bagi mereka yang satu kelas(ulang tayang,bagi mereka yang satu kelas..hehe..), si dia mungkin menjadi lebih semangat untuk belajar, menumpukan perhatian penuh terhadap apa yang pensyarah cuba sampaikan. Di samping itu, si dia juga akan menjeling untuk melihat insan yang disukainya itu..(ini benar-benar terjadi,si dia memang bersemangat..x begitu kawanku..haha..gud luck.)
  • Emosi menjadi tidak stabil ;  sebenarnya ada masa-masa tertentu bila nak jadi emosi terganggu nih..kadang-kadang (senyum gembira sampai telinga,pastu esok muram,bahagia balik,jadi suram semula..(mungkin cemburu kot,ternampak si dia berbual dengan insane yang berlainan jantina dan tidak dikenali + bergurau mesra)..dalam hati dah menyumpah2..cis,jelesnyer aku tengok dia tuh..(kawan sebelah jadi mangsa pembebelan lepas geram)
  • Mula menjaga penampilan diri mungkin untuk menarik perhatian insan yang disukai itu..jadi kacak dan lawa serta merta..haha..
    • Bagi lelaki : mula menjaga muka dengan penjagaan muka(jerawat hilang terus),memakai wangian yang kalau boleh pewangi dia yang paling power la,pakaian kelihatan kemas segak bergaya,MANTOP…haha.kan,kan,kan..
    • Bagi perempuan : pakaian yang dipakai yang paling cantik dan mahal serta menyerlah di kalangan kawan2 lain,dah macam model..dah pandai mengenakan makeup,wangian yang sangat harum dan tahan lama(walaupun dah berjalan lebih 3 meter,tapi bau still ada lagi kat belakang..hebat)..itu sahaja kot,saya ni lelaki yer…xtaw sgt.
  • Sanggup menunggu si dia untuk online ; tak kisah lah dekat mana(yahoo messenger,skype,myspace,dan facebook)..nak tunggu warna hijau dekat chatbox facebook tuh...Cuma nak tegur “hai,wat pe tuh,dah lama online”..padahal dah tau si dia baru online..dan menanti jawapan “hai,aah sy baru jer online”..walaupun dah dekat 20 minit…mcm 2 minit..angau nih..
  • Bila membuat kerja berkumpulan, si dia akan memastikan insan yang disukainya itu mendapat kerja yang senang kerana si dia tidak mahu melihat insan yang disukainya berada dalam kesusahan. Jika boleh, si dia akan membuatkan sedikit kerja itu dan selebihnya dihabiskan oleh insan tersebut. Alahai sweeeeetttttNyer…. Hehe.
  • Si dia juga mungkin akan memberi hadiah dan coklat dan sebagainya,surat di hari kelahiran si dia,atau pada hari-hari biasa yang tiada kaitan dengan alasan “saje jer nk bagi”,”oh,tadi ade extra coklat nih”,”da kenyang la,xtaw nak bagi siapa”..sebenarnya lapar,coz sentuh pun tak makanan tuh…haha..
 Si dia juga mungkin akan mengajak insan yg disukainya itu keluarsama ade untuk berjalan2 di tasik, pergi makan kat luar atau pergi menonton wayang (ops,macam dating jer)…


hahaha teringat zaman sekolah menengah aku..hahaha minat group mamat nie hahahaha...
mane dorang pergi mesti aku n member yang lain nak amek tao...
ader gak yang aku tak leyh lupe...dorang lalu jekk badan ngadap depan tapi kepala dok pusing sampai 180 darjah..naseb tak kantoi ngan cikgu..huhuhuhuu...
kalau nak g kantin lak compom makcik lalu kat tempat dorang selalu lepak...
.mule yang kami dok anggau kat depa bila kami semua g kem k'pimpinan agagaga...kat utan....time tuh malam baru aku perasan dye..ngan jeket belang2x purple n kelabu...dye t'senyum..'sweet'..........................zaza stop it!!!
okeyh..then biler balik kitorang carikk dorang kat laman sosial tutttt...
biler da dapat....aku ngan dak2 lain...xcited tahap cipan...agagaga.....time bezday wish ngan ayat paling power..a.samad said un kalah...lawak siot...tapiiiii..bila b'depan kompom larikkkkk...hahahaha...biler dorang reply...jantung macam berhentiiii...itu citer  aku...dan sekarang dorang jadik member kitorang....
sweet tak???
sekarang nie aku tak jumpe n tak jadik lg mcm zaman skolah menengah tue lagiii..
rindu siot time skolah menengah!!!

2 mereka yang cantik dan kacak:

Lady Ann, said...

haha ~ kelakarkan dulu ? rindu pulak na buadd mcamtuh lagie . hehe :D

✖Si Tembam temBam✖ said...

hahaha...aku pun rindu siot!!!!

 

It's from HEART Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea